Maktkampen kan se ut til å ha snudd i Liverpools favør

Formdupp og et standhaftig Liverpool FC kan se ut til å få vinden til å snu i sagaen om Salahs kontrakt.

Er dynamikken og makten rundt forhandlingsbordet i ferd med å snu i retning Liverpool FC, og bort fra Mohamed Salah og hans agent Ramy Abbas Issa? Ferske rapporter fra journalister tett på klubben kan tyde på det. 

Kun en snau måned etter Issas hånlige emojis på Twitter i retning Jürgen Klopp virker vinden å ha snudd. Mohamed Salahs ene scoring, som kom på straffespark, siden den gang, er en av flere faktorer som nå har ført til at Liverpool sitter med de sterkeste kortene.

Det virker som Salah og hans agent må senke sine lønnskrav om de skal få fremtiden i Liverpool de ønsker seg. 

For tidlig ute

Journalist Melissa Reddy har selv vært aktiv på overgangsmarkedet når hun har gått fra Independent til Sky Sports. Tirsdag kom hun med ferske opplysninger i saken om Salah i en video lagt ut av hennes nye arbeidsgiver på Youtube. 

Først og fremst sier Reddy at rapportene som kom i Mirror mot slutten av forrige uke, at partene skal være nærme en enighet, virker å være litt for optimistiske. 

– Rapporter om at man er nære enighet er litt premature. Det er mye som fremdeles gjenstår, men mye har skjedd i bakgrunnen, sier Reddy. 

– Dialogen virker å bli bedre mellom partene. I desember ble samtalene lagt på is på grunn av at Salah og hans leir ikke var fornøyd med tilbudet som lå på bordet, sier hun. 

Nå mener hun mye tyder på at Salah har funnet ut at det ikke finnes noe bedre alternativ enn å bli i Liverpool, når det er uro i PSG og Real Madrid virker å ha siktet seg inn på Kylian Mbappé. 

– Samtidig kjemper Liverpool om en kvadrupel. Dette laget går steder, og se hvordan Diaz og levert. Flere ting har satt Liverpool i en sterkere posisjon, sier Reddy. 

Salahs leir er på defensiven

Reddy slår også fast det som lenge har virket tydelig. FSG og Liverpool kommer ikke til å kaste sin lønnsstruktur i søpla for noen spiller - selv ikke Salah. 

I en artikkel for liverpool.com skriver den faste liverpool.no-spaltisten David Lynch om flere av grunnene til at Salahs posisjon er noe svekket i forhandlingene. Først og fremst trekker han frem syv kamper på rad uten scoring i åpent spill for egypteren. Formduppen har blitt timet dårlig av toppscoreren, selv om laget har vunnet 17 av sine 18 siste kamper og suser av gårde mot nye høyder for hver kamp som går. 

«Det var ingen tvil om hvem som hadde overtaket da nyheter om at Salah ikke hadde noen intensjoner om å takke ja til klubbens tilbud kom i mars. Men det tok ikke lang tid før en dårlig timet (og kanskje lite gjennomtenkt) tweet fra spillerens agent fikk ting til å begynne å snu», skriver han. 

Lynch trekker i likhet med det vi i liverpool.no gjorde for to uker siden frem at Salah ikke har noe å stille opp med om agenten begynner å fyre løs mot manageren selv. 

Salah og agenten bør passe seg

Salah og agenten bør passe seg

Mohamed Salah og agent Ramy Abbas Issa er i ferd med å spille et farlig spill, og må passe seg før de setter forholdet til supporterne i fare.

Kommentar Lør. 26.03. 11:07

Journalisten skriver for øvrig at det faktum at seierne bare fortsetter å komme selv uten målpoeng fra Salah også styrker klubbens posisjon, og nå virker det som 29-åringens nærmeste hjelpere har gått litt på defensiven. 

«Språket fra Salahs leir har ikke vært like hardt den siste tiden. Nå er de langt mer opptatt av å få frem at klientens øverste prioritet er å bli på Anfield selv om han venter på et bedre tilbud», skriver Lynch. 

Han legger til at Liverpool helt klart ønsker å forlenge kontrakten med sin superstjerne, men at lite tyder på at vi får se noen signatur på en ny kontrakt før til sommeren.

Mye skriverier, lite hold

David Maddock i Mirror trekker frem at agent Issa var stille på Twitter da Klopp igjen måtte snakke om Salahs kontraktssituasjon på pressekonferansen før Benfica-kampen. Manageren sa at de rette personene snakker sammen, og at det ikke var mer å si om situasjonen nå. 

Maddock virker videre å antyde at Issa har fôret transferjournalist Fabrizio Romano med litt «innsideinformasjon» om forhandlingene. Romano skrev mandag kveld at Salahs følge vil fortsette samtalene med klubben, men bare på sine premisser. 

Mirror-journalisten legger lite vekt på det både Romano, den egyptiske sportsministeren og andre skriver om situasjonen. Også han trekker frem at alt det Klopp og hans lag vil tenke på fremover, er det vanvittige kampprogrammet der hver kamp er som en finale å betrakte. Maddock legger til at når begge parter ønsker å komme til enighet, så blir det til slutt ofte enighet. Kanskje med noen kompromisser fra begge sider. 

«Hvis Liverpool kan tilby en fire- eller femårsavtale kan det bety at selve pengesummen ikke trenger å være like lukrativ fra første sekund. Der finner man løsningen», skriver Maddock og legger til samme informasjon som Lynch, at sommeren virker å være første mulighet for en løsning på situasjonen. 

Klopp snakket om formen til Salah

Etter kampen mot Benfica ble Salah igjen tema på Klopps pressekonferanse, men denne gangen var det prestasjonene på banen spørsmålene handlet om. 

Både Salah og Mané ble byttet ut etter en time på Estadio da Luz, og Klopp innrømmet at duoen har hatt en brutal periode. 

– Det er en vanskelig periode. Begge har kommet tilbake fra Afrika der de har spilt for sine land med enormt press på sine skuldre. Managerne var med på å legge det presset på dem, sa Klopp. 

– Nå er tiden for å finne roen igjen. I kveld spilte Mo og Sadio en viktig kamp. Den ene klarte å score mens den andre dessverre ikke klarte det, men alt kommer til å bli bra, sa Klopp. 

Søndag får manageren en vanskelig jobb når han skal velge hvilke tre angrepsspillere som skal starte mot Manchester City. Salah og Mané har jo vist før at det er noe de behersker.