– Nå skal vi spille mot det beste laget i verden

Jürgen Klopp og Liverpool kan rette fokuset mot søndagens gigantoppgjør.

Supportere og media har allerede skrevet og snakket om søndagens storkamp mellom Liverpool og Manchester City i flere måneder, men Jürgen Klopp og spillerne har insistert på at det er den neste kampen som er viktigst.

Det har også vært en suksessoppskrift, for de røde har levert vanvittige resultater. Journalisten Colin Millar, som blant annet skriver for The Mirror og ofte gjester de ukentlige podcastene om engelsk fotball, twitret sent i går kveld at tapet mot Inter i hjemmekampen der de røde uansett gikk videre, var det eneste tapet på de 18 siste kampene – og den eneste kampen som ikke Liverpool hadde vunnet. De røde har vunnet 44 av de siste 54 kampene i alle turneringer, og har kun tapt mot West Ham, Leicester og Inter. 

– Dersom vi vinner mot Man City, som allerede er vanskelig nok som det er, så tror jeg ikke noen ville tenke det var det, det er avgjort». Det er på grunn av kvaliteten på motstanderen, sa Jürgen Klopp til Liverpool Echo etter seieren mot Benfica tirsdag kveld.

– Vi skal nå spille mot det beste laget i verden, men vi skal prøve uansett. Det er det vi må gjøre.

– Det er det vi har gjort de siste månedene. Siden sesongen startet for seks, sju eller åtte måneder siden har vi lagt et grunnlag. Vi er i en kvartfinale, i en semifinale, og jo lenger du går i en turnering, jo tøffere blir det. Det er dessverre sannheten, sier.

Hver kamp blir som en finale

Klopp ble tirsdag historisk, som den første Liverpool-manageren til å vinne åtte strake bortekamper. Siden Liverpool spilte 2-2 borte mot Chelsea 2. januar, har de vunnet samtlige kamper på bortebane, med en målforskjell på 16-2.

– Du når ikke en finale og møter et lag der du vinner 8-0. Finalen mot Chelsea var utrolig intens, med to lag av topp klasse, og slik vil alle kampene være fra nå av, sier Klopp.

– Siden sent i desember har det vært klart at dersom vi ønsker å vinne noe, så bør vi vinne alle kampene våre. Det er ikke realistisk, og det vet vi, men det er grunnen til at vi tar det kamp for kamp. Da har vi kanskje en litt større mulighet, men det vil bli veldig tøft.

Nå venter altså Manchester City på søndag. De lyseblå er poenget foran de røde etter 30 spilte kamper.

– Alle vet om hvor stor den neste kampen er, men etter denne kampen kommer det andre kamper i andre turneringer, og også i Premier League. Dersom vi ikke er nummer to, så ønsker du å være nummer to, og dersom du du er i nærheten kan du gå forbi. Vi skal gi det et skikkelig forsøk.

Manchester City - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium.