Spillerbørs og folkebørs:Viste at han fortsatt er verdens beste høyreback etter skadefraværet

Trent Alexander-Arnold var en av flere toneangivende spillere i den første kvartfinalen. Her er vår spillerbørs.

Med knappen under kan du nå velge om du vil se Liverpool.nos spillerbørs før du gir din egen vurdering. 

Alisson Becker7

Arbeidsledig første omgang grunnet Liverpools dominans, men fikk mer å gjøre i andre omgang. Kan ikke gjøre mye med målet. Gjør en viktig redning da Everton kom til skudd fra en god posisjon, og er heldig da han nesten jaktes ned av Rafa i andre omgang.

Trent Alexander-Arnold8

Behøvde ikke lang tid på å finne tilbake kamprytmen etter skadeavbrekket. Slår den nydelige pasningen som Diaz header videre til Mane på 2-0-målet. Sender Salah alene gjennom like før pause, da egypteren burde ha avgjort kampen. Slår en strålende crosser til backkollega Robertson som skotten burde ha fått mer utav etter halvspilt andre omgang. Er også solid defensivt - som han ofte er, men som han sjelden får honnør for. Liverpools beste i dag er verdens beste høyreback.

Ibrahima Konaté6

Setter både Rafa og Darwin Nunes ettertrykkelig på plass i løpsdueller det første kvarteret, før han stanger inn ledermålet like etterpå. Ser lenge bunnsolid og trygg ut, før han gjør en uforståelig tabbe som ga Benfica reduseringen de sårt trengte etter hvilen. Ellers en solid forestilling.

Virgil van Dijk7

Like solid som alltid. Viktig med sin ro når makker Konate inviterer vertene inn i kampen igjen med en tabbe. Organiserer troppene.

Andy Robertson6

Relativt anonym før den målgivende pasningen til Konates ledermål. Bør få mer utav en perfekt Trent-crosser midtveis i andre omgang. Godkjent, men ikke mer, fra venstrebacken.

Naby Keita7

Snakket i et intervju før kampen om at det nå var på tide å legge skadetrøbbelet bak seg og leve opp til potensialet, og da er det ingen bedre plass å starte enn i kvartfinalen i Champions League. Kommer til hele fire (!) skuddmuligheter de første 20 minuttene, men klarer aldri skape store problemer for keeperen med avslutningene sine. Slår en perfekt stikker til Diaz etter halvspilt første omgang, som colombianeren bør få mer utav. Gjør et nydelig forarbeid før Diaz scoring like før slutt, som gir Liverpool et strålende utgangspunkt. Gjør noen enkle pasningsfeil og mister konsentrasjonen noen ganger, som trekker ned karakteren. Bygger han videre på denne prestasjonen har guineaneren mye å bidra med i sesongavslutningen.

Fabinho6

En kamp helt på det jevne for Fabinhos del. Solid og trygg på midten.

Thiago Alcântara6

Helt ordinær kamp fra hans side, men gjør fortsatt ting med fotballen som mange fotballspillere bare kan drømme om. Tar et gult kort for laget for å stoppe en Benfica-kontring. Byttet av da Klopp måtte få kontroll på kampen igjen.

Mohamed Salah6

Så ut til å ha noe å bevise etter en skuffende målløs kamp mot Watford. Får to store muligheter allerede før det er spilt ti minutter, men mangler den siste finishen. Det gjør han også sent i omgangen da han får muligheten alene med keeper på en overgang. Byttet av da Klopp måtte få kontroll på kampen igjen.

Sadio Mané7

Ikke vanskelig å se hvorfor Klopp foretrekker ham som midtspiss. Presis i kombinasjonsspillet, overraskende god som oppspillspunkt og målfarlig attpåtil. Viser seg som tilrettelegger tidlig i første omgang når han sender gjennom Salah med ett fikst hælspark, før han viser seg som goalgetter da han er i perfekt posisjon til å sette 2-0-målet. Byttet av da Klopp måtte få kontroll på kampen igjen.

Luis Diaz8

Den tidligere Porto-spilleren fikk som ventet ikke noen varm velkomst på Estadio da Luz. Starter friskt og gir aldri forsvarerne hvilerom. Er nære å servere Salah en gigantisk målsjanse tidlig i kampen. Bør få mer utav en stikker fra Keita etter halvspilt første omgang. Gjør akkurat riktig da han header pasningen til Trent til en bedre plassert Mane på 2-0-målet. Fikk omsider lønn for strevet da han satte inn det viktige 3-1-målet like før 90 minutter var spilt. Blir utrolig viktig i sesonginnspurten.

Jordan Henderson

Kom inn like etter timen var spilt da Klopp trengte å få kontroll på kampen igjen. Gjør en god jobb med det.

Roberto Firmino

Kom inn like etter timen var spilt da Klopp trengte å få kontroll på kampen igjen. God til å roe ned tempoet i kampen og frakte ballen fremover i banen.

Diogo Jota

Kom inn like etter timen var spilt da Klopp trengte å få kontroll på kampen igjen. Kunne ha satt spikeren i kista da han havnet alene gjennom langt inn i overtiden.

Joe Gomez

Inn for Trent like før full tid.

Jürgen Klopp7

Sender et kruttsterkt lag ut til første kvartfinale i Champions League, og får betalt for det i den første omgangen. Må se laget sitt miste kontrollen i andre omgang, og gjør et trippelbytte for å få mer grep om kampen igjen. Lykkes godt med det. Sikrer seg et godt utgangspunkt før den andre kampen.