Hadde det vært hjernerystelse, måtte Liverpool klart seg uten sin viktige midtbanespiller

Liverpools viktige midtbanespiller lå nede med en smell i hodet på overtid.

På overtid i tirsdagens 3-1-seier borte mot Benfica kolliderte Fabinho med den tidligere Manchester City-stopperen Nicolas Otamendi. Han fikk argentinerens hode i sitt bakhode, og så ut til å ligge nede med store smerter i flere minutter.

Dersom det hadde vært snakk om en hjernerystelse, ville de røde mistet sin viktige midtbanespiller i søndagens gigantoppgjør borte mot Manchester City.

Da Mohamed Salah måtte byttes ut med en hodeskade i bortekampen mot Newcastle i 2019, etter en kollisjon med målvakt Martin Dubravka, gjorde det at han mistet semifinalen mot Barcelona på Anfield i midtuken etter.

Etter FIFAs reglement, kan ikke en spiller være tilbake i kamp før minst seks dager etter, når det er snakk om en hjernerystelse. Hadde det vært hjernerystelse, hadde Fabinho vært utilgjengelig på Etihad Stadium til helgen.

– Fabinho er fin

Heldigvis blir ikke det tema for Fabinho. Han kom seg på beina, og kom ut igjen på banen for de siste minuttene av ekstra overtid.

– Det er et kutt, og han er fin ser det ut som, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– Han fikk et kutt i bakhodet, og han har åpenbart ikke noe hår som kan holde tilbake blodet, så derfor tok det litt tid – men han bør være helt fin, sa Klopp.

Fabinho har vært en av Liverpools viktigste spillere den siste tiden. I tillegg til den strålende jobben han gjør for laget defensivt, som har gitt ham kallenavnet «Dyson», har han bidratt med fire mål på sine ni siste kamper i ligaen.

Manchester City - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium.