Får tilbake sjefen som hentet ham til engelsk fotball og gjorde ham til landslagskaptein

Ronald Koeman tar over for Louis van Gaal etter VM.

I helgen var den nederlandske landslagssjefen Louis van Gaal gjest i et talkshow, der han sa at han hadde fått påvist prostatakreft.

Spillerne var ikke informert før van Gaal selv fortalte det på TV.

– Jeg var også i sjokk i går kveld da jeg så intervjuet hans. Han lager en film som kommer ut i neste uke, så jeg bare lurte på hvordan han skulle promotere den med å snakke om livet sitt – så dette var et stort sjokk, sa Virgil van Dijk på pressekonferansen før Benfica-kampen.

HAR PROSTATAKREFT: Louis van Gaal, her sammen med Jürgen Klopp fra da han var Manchester Uniteds manager.

HAR PROSTATAKREFT: Louis van Gaal, her sammen med Jürgen Klopp fra da han var Manchester Uniteds manager.

– Jeg sendte en melding til ham etter intervjuet. Jeg sa det også til ham etter intervjuet, at han ikke er en som trenger så mye sympati og det er slik han er. Vi kommer til å være der for ham som gruppe. Vi kan forhåpentligvis også få et uforglemmelig VM for ham, sa han videre.

Planen er at 70-åringen skal lede Nederland i VM i Qatar.

Får tilbake gamlesjefen

Det nederlandske fotballforbundet har nå bekreftet at Ronald Koeman skal ta over landslaget igjen i januar. Koeman var også landslagssjef mellom 2018 og 2020, og det var han som gjorde van Dijk til landslagskaptein, før han valgte å ta over Barcelona.

Det var Koeman som hentet van Dijk til engelsk fotball, da han kjøpte ham til Southampton fra Celtic for 13 millioner pund i 2015.

– Jeg ser frem til et nytt samarbeid. For halvannet år siden var det ikke misnøye som gjorde at jeg forlot landslaget. Det føltes bra, resultatene var gode, og tonen med landslagsspillerne var god. Vi skal snart fortsette den reisen, det er klart for meg, sa Koeman om ansettelsen ifølge Daily Mail.

Van Gaal støtter også ansettelsen.

– Det synes jeg er veldig fornuftig, og det fortalte jeg dem. Det er ikke så vanskelig. For et år siden var jeg den eneste tilgjengelige treneren med erfaring. Slik er det også for Ronald Koeman. Jeg sier det ikke for min egen del, men for ham. Han vil bli en god arvtaker.

Koeman var Everton-manager i 2016 og 2017, før han tok over Nederland. Der gjorde han seg upopulær for å ha rød pynt på juletreet sitt.