Vi fulgte pressekonferansen:– Keita og Thiago var de klarte beste midtbanespillerne i Bundesliga. Vi gjorde lurt i å hente dem

Fredag formiddag møtte Klopp pressen før Merseyside-derbyet mot Everton søndag kveld.

I denne saken kan dere lese alt som ble sagt på dagens pressekonferanse med Jurgen Klopp. 

Velkommen

Hei, og velkommen til livedekning av dagens pressekonferanse. Klopp ventes om få minutter for å snakke om Merseyside-derbyet søndag kveld. 

Erik ten Hag-ansettelsen

– De vet hva de ønsker å gjøre i fremtiden, og kan begynne med det nå. Det er ikke mye mer å si om det enda. 

Skadesituasjonen

– Bobby blir bedre og bedre, men det er fortsatt ukomfortabelt og smertefullt. Han kan muligens være klar dersom han gir klarlys for det. Etter det bør han være klar igjen. 

– Ingen andre nye problemer. 

Kommer han til å savne Merseyside-derbyet dersom Everton rykker ned?

– Jeg kommer selvfølgelig til å savne det dersom de rykker ned. Vi er vant til å ha to Premier League-lag i byen, og slik bør det være. Det er alltid spesielt rundt Merseyside-derbyet, og det er alt folk snakker om i byen i ukene før det. 

Mer som står på spill enn vanlig

– Det er kanskje mer som står på spill nå enn tidligere derbyer, men det mangler aldri på intensiteten uansett for å være ærlig.

– Jeg elsker intensitet i fotball og fysisk fotball, men bare sørg for at alle holder seg til regelboka. Jeg ønsker å ha en intens, fysisk og lovlig aggressiv kamp. Men ikke mer enn det. Både vi og Everton skal spille andre kamper etter dette.

– Det er alltid veldig intens når vi møtes, og denne kampen er viktig for begge lag. Jeg kan ikke huske at det ikke har vært viktig for oss å ta tre poeng i kampene mot Everton. Det er alltid intenst. 

En kamp av gangen

– Vi tenker bare på en kamp av gangen, sånn er det virkelig. Det er bare Everton vi tenker på, den er stor historisk og med tanke på situasjonen vi er i. 

– Vi tar det vi kan med oss fra tidligere kamper - selvtilliten og rytmen - men nå er det en forskjellig kamp. Vi analyserer dem, lager en kampplan og prøver å vinne kampen. 

Positiv stemning i klubben

– Det er en situasjon vi ikke forventet å være i, og som vi ikke har erfaring med. Men det er utrolig tøft, og vi spiller kamper hele tiden. 

– Vi elsker situasjonen vi er i, men vi har ikke oppnådd noe stort enda. Vi har vunnet en konkurranse, og det er fint, men nå er det tre flere å spille for. 

– Den neste utfordringen er en veldig viktig Premier League-kamp. Vi er i god form, men det hjelper ikke på søndag. Da må vi vise at vi fortsatt er i god form. Vi ser frem til resten av sesongen. 

Thiagos gode form

– Påvirkningen hans er fantastisk, men jeg liker ikke å snakke om enkeltspillere. Alltid når jeg gjør det skjer det noe med spilleren, og plutselig har han en kjenning her eller der når jeg forlater rommet. Det er bra, men la det fortsette slik også. 

Fra den vanskelig situasjonen i fjor til den fantastiske situasjonen nå

– Jeg forventet ikke at vi skulle vinne ligacupen, være i finalen i FA-cupen, semifinalen i Champions League og ett poeng bak lederen i Premier League. Jeg tenkte ikke et sekund på det, men jeg visste at vi ville bli bedre. 

– Det guttene gjorde i fjor, å kvalifisere seg for Champions League, var gigantisk. Vi hadde stunder der vi tenkte at vi forhåpentligvis ikke måtte spille i Conference League, slik var det. Vi visste ikke hvordan pre-season ville bli i forhold til det. 

– Så vant guttene fem kamper på en fantastisk måte, og jeg elsket hvert øyeblikk av det. Vi visste at vi ville være sterkere med Ibou og med de tre andre spillerne tilbake. Det var et dårlig år av mange grunner, og da er det normalt å intensivere innsatsen - det har vi gjort. 

– Vi hadde en helt OK første halvdel av sesongen. Vi var 14 poeng bak lederen, men det vi har gjort så langt etter det er veldig spesielt. Vi visste at vi kom til å bli bedre, men ikke at vi skulle komme oss til denne situasjonen. 

Naby Keitas gode form

– Det er det samme som med Thiago, jeg liker ikke å snakke om enkeltspillere. Naby har alltid vært veldig god når han har fått kamprytme, men han har aldri fått det i fortiden. 

– Forhåpentligvis er det over nå (Klopp banker i bordet), og da er fremtiden lys for ham. Han er en fantastisk spiller, wow. 

– Keita og Thiago var de klarte beste midtbanespillerne i Bundesliga. Først hentet vi Naby, så hentet vi Thiago. Vi gjorde lurt i å hente dem. 

Har Thiago blitt bedre enn da han kom?

– Stilte folk virkelig spørsmål til om han passet til fotballen vår? 

Klopp ler av bemerkningen om at han senket tempoet til Liverpools spill forrige sesong. 

– Takk Gud for at disse folkene ikke tar avgjørelsene for oss, virkelig. Hvis en spiller roer ned kampen i noen øyeblikk av mange forskjellige grunner, er ikke det noe vi tenker på. 

– Thiago ønsket å spille for oss, og han visste før han kom hvordan vi spiller. Han er en fotballperson og tenker mye på fotball. Han visste at han ville passe inn og det gjorde vi også. 

– I hans tilfelle handler det om å være frisk, holde seg frisk, og bli vant til forskjellene i laget vårt fra de forrige lagene. Det eneste problemet til Thiago var at han var skadet, og det begynte med en Everton-kamp - det hjalp ikke. 

– Vi var aldri usikre på om han passet inn, vi signerte ham fordi vi visste at han ville forbedre oss.