Pressekonferanse: Må vente og se om Jota blir klar til lørdagens kamp

Jürgen Klopp møtte pressen før semifinalen.

Du kan følge pressekonferansen i videoen øverst i saken eller i livevinduet under. 

Velkommen

Det er bare litt over et halvt døgn siden sluttsignalet gikk i kampen mot Benfica, men Jürgen Klopp er allerede klar for en ny pressekonferanse. Denne gangen er det lørdagens FA-cupsemifinale mot Manchester City som er tema. 

Klopp er på plass klokken 15. 

Klopp er på plass!

Får spørsmål om terminlisten rundt semifinalene

– Det er et helt normalt problem. Det er første gang vi er i semifinalen i to turneringer, og det er vårt problem - et problem jeg gjerne vil ha. Men hver time betyr noe i rehabiliteringen, og jeg skjønner ikke at det er tidligkamp mot Newcastle. Jeg synes ligaen og tv-selskapene må prøve for å hjelpe. Jeg har ikke hørt noe. Ingen fra BT Sport har tatt kontakt. Sunn fornuft sier det er fornuftig å flytte kampen litt. 

Fordel med tanke på hvor mye kampen kostet for City?

– Jeg så ikke kampen, bare høydepunkter. Vi hadde bortekamp før forrige ukes kamp mot City. Det er intenst å reise, men om vi får en fordel vet jeg ikke. Begge hadde intense kamper. Kanskje jeg kan fortelle mer etter jeg har sett den.

Tredje kamp mot City. Mulig å overraske hverandre?

– City var veldig sterke forrige uke, og vi var ikke på vårt beste. Jeg vil se oss på vårt beste, kanskje det blir overraskelsen. Guttene gjorde mye bra, men vi kan prestere på et annet nivå. La oss prøve det. Med cupkamp blir det 120 minutter om det blir 2-2 igjen, og det kan bli straffer. Det ville vært vilt. Jeg vil ha tolv kamper frem til slutten av sesongen, jeg vil være i alle finalene. Det er vanskelig, men det er den beste terminlisten å ha fordi det betyr at du er i alle turneringene. 

– Wembley er en stor bane. Vi må løpe mye og tette store rom. Men det blir kult. Begge vil bruke den siste kampen i analyser og vi får se hvem som bruker det best.

Noe nytt hver gang du møter City?

– Over en årrekke har de endret seg. De har stanset våre kontringer. Det gir ikke mening å snakke om det. Vi prøver å nekte dem også. Det handler ikke om det. Vi kjenner til kvalitetene deres. Det er avgjørende øyeblikk i kamper, og de må vinnes. Vi tapte noen enkle baller mot City for noen dager siden, og de utnytter det på fantastisk vis. 

– De spiller bra fotball, men det gjorde vi også på scoringene og andre øyeblikk. En intens kamp på høyt nivå. Konsentrasjonsnivået er sinnssykt. 120 minutter i cupfinalen mot Chelsea var utrolig intenst. På toppen av det hele var det en god kamp. 

– Det er sjelden kjedelige kamper mellom oss. 

Behandle som en finale?

– Vi behandler alle kampene som en finale. Det har vi gjort siden januar, siden vi startet dette oppdraget. Vi må gå «all in». Mot City må man alltid se på det som en finale. Vi skal prøve å spille veldig bra fotball og forhåpentligvis gjøre det vellykket. 

Minner fra FA-cupen?

– Jeg har som kjent tapt noen finaler. FA-cupen er en enorm turnering. Vi har ikke klart å komme så langt nå. Dette blir første erfaring med semifinale på Wembley, men bedre sent enn aldri. Det betyr alt for oss. Jeg håper våre supportere kommer seg til London. Og at vi har atmosfæren en semifinale mellom Liverpool og City fortjener. 

– Vi trener ganske ofte på straffer, ikke bare rundt cupkamper.

Salah fikk hvile i går

– Grunnen var enkel, det handlet om at han spilte mot City og at vi forhåpentligvis har tolv kamper igjen. Selv om Mo hadde scoret fire mål i forrige kamp ville han ikke ha startet i går. Det var nødvendig. Mo spilte 120 minutter seks ganger i januar og februar. Selv han er bare et menneske. Han hater å bli byttet ut, men det er nødvendig å gjøre. 

– Kampen beviste at det er nødvendig. I noen øyeblikk var det svakt forsvarsspill. Generelt viste intensiteten i kampen meg at det var riktig å bytte syv spillere. Så var det et øyeblikk der vi trodde det var avgjort, og det er normalt. 

– Jeg håper guttene kan spille på sitt høyeste nivå så ofte som mulig. Det er stor forskjell på å spille hver tredje dag 90 minutter, sammenliknet med å spille noen få minutter og ha en trening etterpå. Guttene er veldig godt trent og de trenger ikke mye tid, men de må ha litt tid til å komme seg. 

– Jeg må ta avgjørelsene uten å snakke for mye med spillerne. 

Er alle friske og raske?

– Diogo fikk en smell som hevet seg litt etter kampen. En god mulighet for at han er klar, men vi må se nærmere på det i morgen.

Det var alt

Det var alt fra den åpne delen av pressekonferansen.