Liverpool lekte seg med Manchester United – og ingen hadde det mer gøy enn Thiago Alcantara

Én nummer 6 hinket av banen etter ti minutter, uinteressert i å være med på ydmykelsen – den andre nummer 6 leverte oppskriften på en midtbaneprestasjon.

«Liverpool, taking the piss, Liverpool, Liverpool taking the piss» runget det fra alle fire Anfieldtribunene tirsdag kveld. Og ingen «took the piss» mer enn Thiago Alcantara, som leverte en mesterlig opptreden på midtbanen. Han kunne like gjerne ha dratt ned shortsen på samtlige Manchester United-spillere, det hadde kanskje vært mindre ydmykende.

Trollbandt selv United-legender

Etter ti minutter hinket en skadet Paul Pogba av banen. Mange Manchester United-supportere håper at det var det siste de så av franskmannen i United-drakt med nummer 6 på ryggen.

Liverpools nummer 6 hadde en helt annerledes kveld på jobben.

«Liverpool har lekt seg med Manchester United», sa Gary Neville i sin podcast etter kampen. «Thiago lo da han ble byttet ut, han lo av Manchester United hele kampen. Jeg banner vanligvis ikke på podcasten men han «took the piss» av Manchester United i kveld», sa den skuffende, nedbrutte United-legenden.

Thiago leverte fasiten på en midtbaneprestasjon. Han dirigerte, briljerte og var til tider arrogant – som da han tok seg tid til å knyte skolissene midt i en pasningsrekke, eller når han sendte no-look-pasninger i ekte Firmino-stil.

Da han ble tatt av banen etter 80 minutter – Klopp fryktet en skade, men Thiago hadde bare revnet shortsen – fikk han velfortjent applaus fra hjemmepublikummet som allerede hadde sunget sangen hans kontinuerlig gjennom kampen. Selv United-legende Paul Scholes, som var til stedene for Sky, klappet spanjolen av banen. Ibrahima Konate hadde klappet for han hele kampen, Andy Robertson klappet en pasning midt i førsteomgang. Man kan nesten ikke klappe nok for Thiago.

Klubbens offisielle kontoer på sosiale medier er så trollbundet av midtbanespilleren at de har laget en egen showreel, som en tenåring på gutterommet, med Thiagos beste øyeblikk mot erkerivalen.

Tallenes klare tale

Etter en litt trøblete start på Liverpool-karrieren, preget av sykdom og skader siden han kom fra Bayern München i september 2020, har Thiago funnet godformen på et perfekt tidspunkt. 31-åringen kan bli nøkkelen i Liverpools sesonginnspurt, der det kjempes om ligagull, FA-cup og Champions League.

Dersom applaus og videobevis ikke er nok for å overbevise noen om at Thiago leverte en av de bedre midtbaneprestasjonene vi noen gang har sett på Anfield, kan man ta en titt på tallene.

132 ballberøringer.
108 pasinger.
96,6 prosent pasningssikkerhet.
3 nøkkelpasninger.
6/6 lange baller.
3/3 dribleforsøk.
9/7 dueller (vant 7 av 9).
1 klarering.
3 taklinger.

Jamie Carragher var i likhet med de fleste andre, imponert over Thiagos kamp. Han postet en video på Twitter av Thiago-sangen, men inkluderte et klipp i starten av filmen hvor kollega Neville sier «Bayern München lar ikke en god spiller dra.»

Neville sitt svar viser at han har mye humor på eget lag.

Topper spillerbørser

Det var en god kamp fra samtlige Liverpool-spillere, men det var Thiago som skilte seg ut. På spillerbørsen til liverpool.no får han en tier. «I perioder var det feige lag, og mye av grunnen til det var #6. Strør pasninger og spiller, i likhet med flere av lagkameratene, noe av sin beste fotball i rød trøye. Når han også rydder unna på hodet defensivt, da er det meste sagt og gjort. Klappes ut etter 80 minutter med 95,5% pasningssikkerhet.»

I Liverpool Echo ble han også belønnet med en tier – toppscore – med begrunnelsen at «han virker å  være på et annet nivå enn alle andre hva gjelder pasninger, og United klarte ikke å håndtere hans kjappe ideer og nådeløshet. Feilfri.»

The Telegraph holdt litt tilbake, og ga han «bare» en nier på børsen. «Ledet showet og utnyttet Uniteds mangel på defensiv midtbanespiller, og sprayet rundt seg en utrolig rekke gode pasninger. Vant så mange baller med press på midtbanen.»

Også Daily Mail slang ut en nier. «En ganske fantastisk prestasjon med alle slags pasninger og triks som sørget for at han fikk stående applaus.

Liverpool har aldri tapt når Thiago Alcântara har startet i ligaen denne sesongen. Kun Manchester City-kampen har ikke endt med seier. Over disse kampene er målforskjellen 41-4. Måtte trenden fortsette.