Tallene bak som forteller hvor stor dominans det faktisk var

Liverpools hjemmeprestasjon mot Manchester United var imponerende og utrolig på så mange måter.

Klasseforskjell har sjeldent vært et så beskrivende ord for oppgjør mellom Manchester United og Liverpool, tilskuerne kunne knapt tro det de så utspille seg på Anfield.

Her kan du se kampreferatet fra kampen, her er Jens Hapnes Rege sin kommentar rettmessig døpt «Poetry in Motion» og slik har avisene i England oppsummert det som skjedde.

Dette sa Jürgen Klopp, og dette sa Ralf Ragnick, etter deres første møte utenfor Tyskland.

I sentrum for begivenhetene var storspillet til Thiago Alcântara, og her kan du se spillerbørsen hvor 31-åringen ble kåret til banens beste av Liverpool.no.

Under har vi samlet litt tall, trivia og statistikk som underbygger hvor mye som faktisk skilte lagene tirsdag kveld.

Totaldominans til pause

Da Martin Atkinson blåste av for de første 45, så det sånn ut fordel hjemmelaget på Anfield.

Mål scoret: 2/0.
Ballbesittelse: 76/24 prosent.
Skudd: 9/0.
På mål: 3/0.
Blokkerte skudd: 2/0.
Hjørnespark: 7/1.
Offside: 3/0.
Pasninger: 438/144.
Pasningssikkerhet: 92/64 prosent.
Taklinger: 4/10.
Klareringer: 2/15.

Ikke siden april 2018 mot Manchester City har Manchester United gått til pause uten avslutning.

Luis Díaz kjappe åpningsmål var nummer 400 på Anfield under Klopp, i kamp nummer 179.

Siden Opta begynte å føre statistikk har det kun skjedd fire ganger at en spiller har fullført 100+ pasninger i en ligakamo mot United. Samtlige av dem har kommet i løpet av denne sesongen, og to kom på tirsdag (Thiago og Virgil van Dijk).

Ved full tid

Mål scoret: 4/0.
Ballbesittelse: 72/28 prosent.
Skudd: 14/2.
På mål: 5/1.
Blokkerte skudd: 3/1.
Hjørnespark: 9/2.
Offside: 3/2.
Pasninger: 897/354.
Pasningssikkerhet: 91/73 prosent.
Taklinger: 15/22.
Klareringer: 6/16.

Alle de 11 som startet kampen for de røde, slo flere pasninger enn noen hos gjestene. Bruno Fernandes lyktes med flest pasninger hos United med 32. Den som hadde det laveste tallet for Liverpool var Mohamed Salah med 34.

Tall som er analysert tilbake til 2003/04-sesongen finner kun tre kamper hvor United har hatt mindre ballbesittelse. Arsenal (2017) og Manchester City (2019 og 2020).

Magi fra Thiago

Eksperter og supportere hyllet spanjolen som endte kvelden med:

132 ballberøringer.
108 pasinger.
96,6 prosent pasningssikkerhet.
3 nøkkelpasninger.
6/6 lange baller.
3/3 dribleforsøk.
9/7 dueller (vant 7 av 9).
1 klarering.
3 taklinger.

Liverpool har aldri tapt når Thiago Alcântara har startet i ligaen denne sesongen. Kun Manchester City-kampen har ikke endt med seier. Over disse kampene er målforskjellen utrolige 41-4.

Uniteds mareritt

2013/14 var sist gang Liverpool vant begge ligakampene mot United, og 1963/64 var forrige gang de klarte det uten en eneste baklengs.

Da Mohamed Salah la på til 2-0 etter 22 minutter skjedde det og noe spesielt.

Det tok 25 pasninger og samtlige Liverpool-spillere, minus Van Dijk, var involvert i oppbyggingen av klassescoringen.

Ballen startet ute på venstre hos Luis Díaz. Herfra ble den spilt gjennom midtbanen, tilbake til stopperne, ut på høye side, over til venstre, inn sentralt, høyre igjen, tilbake mot midten, kvikke kombinasjoner frem og tilbake, en genial pasning fra Sadio Mané og en sikker Salah.

Uvanlig sterk statistikk

De åtte siste ligakampene mot United har endt med 5-3-0 for Liverpool. Ingen andre lag har gått lenger uten å tape mot Manchester-klubben.

Sammenlagt endte Premier League-kampene med 9-0 til Liverpool (12 prosent av Liverpools ligamål). Det er kun Sunderland i 1892/93 som har klart en større totalseier over United.

Med 74 fulltreffere er det heller ingen som har klart å score flere Premier League-mål totalt mot United.

Der hvor Klopp fortsatt henger etter innbyrdes mot ni år eldre Ragnick, 3-5-6 (målforskjell 18-21), har han fått taket på United med 6-7-3, siden han kom til England. 

I ligaen er Liverpool fortsatt ubeseiret hjemme i 2022.

ALLE SKAL MED: The Telegraphs illustrasjon over stjerneangrepet som resulterte i 2-0.

ALLE SKAL MED: The Telegraphs illustrasjon over stjerneangrepet som resulterte i 2-0.

Salah elsker å spille mot dem

Tidligere er det kun Mesut Özil, fra tiden i Arsenal, som har klart å levere både mål og målgivende hjemme og borte mot United. Det skjedde i 2015/16. Nå er Mo i klubben.

Salah ble den første i Premier League-historien som scorer fem mål mot United i samme sesong.

Før kampen hadde toppscoreren gått åtte kamper uten nettsus. Etter oppgjøret kunne han øke målpoengene mot United til 11 (9/2) på de siste seks møtene.

Egypter i eksklusiv klubb

Det er også Salahs tredje sesong med 30 mål eller mer i Liverpool-drakt. Kun tre spillere før han har oppnådd det tidligere.

29-åringen økte ledelsen i kampen om toppscorertittelen (22). Tottenhams Henung-min Son er nærmest med 17. I tillegg er Salah nå likt med lagkamerat Trent Alexander-Arnold om å ha flest målgivende (12).

Han trives ekstra godt med rekkekamerat Sadio Mané. 32 ganger har de scoret i samme kamp, og det slår skarpe duoer som Harry Kane/Heung-min Son 29, Robert Pires/Thierry Henry 24, Didier Drogba/Frank Lampard 24 og Christian Eriksen/Harry Kane 21.

Da er det bare å vente på hva Manchester City kan svare med i kveld. Kanskje kan Potter trylle for gjestene? Go «The Seagulls», Adam Lallana og Brighton.