– Liverpool er seks år foran oss

Manchester Uniteds midlertidige manager, Ralf Rangnick, var ekstremt skuffet etter at hans lag ble ydmyket av Liverpool på Anfield.

Liverpool slo Manchester United komfortabelt 4-0 på Anfield tirsdag kveld, og har dermed vunnet de to oppgjørene mot erkerivalen med 9-0 sammenlagt denne sesongen. 

Gjestene fra Salford ble utspilt etter alle kunstens regler, og hadde en ballbesittelse på bare 28 prosent.

– Dette var flaut. Det var ekstremt skuffende, og på en måte ydmykende, sa Rangnick under pressekonferansen etter matchen. 

– Vi må være kritiske til egen prestasjon. Det vi leverte de første 45 minuttene var ikke bra nok på noen måte. Da ingen av våre defensive midtbanespillere var tilgjengelige, bestemte vi oss for å spille med fem bak. Måten vi slapp inn det første målet på var definitivt ikke en del av vår kampplan. Det påvirket selvtilliten vår. Førsteomgangen var ikke god nok. I pausen la vi om fra fem i forsvarsrekka til en bakre firer. Men jeg tror ikke førsteomgangen hadde noe med vår formasjon å gjøre. 

– De første 25 minuttene av andre omgang var mye bedre, men vi scoret ingen mål i løpet av de 25 minuttene. Deres tredje mål står på svartelisten over ting du ikke skal gjøre mot Liverpool.

– Jeg tror ikke spillerne våre er mentalt ferdige med sesongen, men Liverpool er bare på et annet nivå. De har bedre spillere, noe som sluttresultatet også viser. For oss var dette bare ekstremt flaut.

– Dette laget må bygges om. Det er klart. Det ble klart for meg allerede etter tre-fire uker, men denne kampen viste på dramatisk vis hvor nødvendig det er. Liverpool er seks år foran oss. Det er den triste sannheten, men det er også noe vi bare må akseptere.

Rangnick var også kritisk til alle skadene United nå har.

– Paul Pogba fikk en muskelskade. Vi spiller i én turnering, men har sju-åtte slike skader. Da må man stille noen spørsmål. Jeg er overhodet ikke fornøyd med det. Liverpool spiller i fire turneringer og har alle sine spillere skadefrie. Dette handler om måten man trener på, hva hver enkelt spiller gjør og hvordan man gjør det med restitusjon. Det er spørsmålene som må stilles og besvares.

– Jeg vil si de har 25 Formel 1-biler i sin stall

– Jürgen Klopp forandret Liverpool. Ikke bare laget, men også klubben og byen. Han tok dem til et nytt nivå. Det er det som må skje med oss i de neste overgangsvinduene. Hvis man vet hva som trengs så trenger man kanskje bare to-tre overgangsvinduer, ikke fire-fem år.

– Jürgen kom hit for seks år siden, og du kan sammenligne den troppen han arvet som kom på åttendeplass med oss nå. Det er i den rundkjøringen vi befinner oss. I hvert transfervindu etter det har de utviklet troppen til den de har i dag. Jeg legger ikke skylden på noen, men se på den troppen de har tilgjengelig, og spillerne som ikke engang kommer med i troppen.

– Firmino var den eneste som var skadet. Oxlade-Chamberlain, Minamino, Elliott kom ikke med i troppen. Det viser den kvaliteten de har bygd opp. Det handler imidlertid ikke bare om kvaliteten til spillerne, men også innstillingen deres. Jeg vil si at de har 25 Formel 1-biler i sin stall.

0-9 sammenlagt mot Liverpool i sesongens to ligakamper er Manchester Uniteds nest verste resultat noensinne over to ligakamper mot samme motstander i samme sesong. I 1892/93 ble det 0-11 mot Sunderland. Det er altså nesten 130 år siden!