Rangnick mener at Manchester United kan nå toppen igjen ved å følge Liverpools suksessoppskrift

Ralf Rangnick mener at 2-3 transfervinduer er alt Manchester United trenger om man følger Jürgen Klopps oppskrift i Liverpool. Da vil United være topplaget i England igjen, tror klubbens midlertidige manager.

Ralf Rangnick mener at Jürgen Klopp har vist verden hvordan man kan snu skuta til en skakkjørt toppklubb. Liverpool jakter nå en historisk kvadrupel, noe som ingen lag har klart tidligere. Rangnick mener at 2-3 transfervinduer er alt som skal til for at Manchester United kan være på samme nivå.

– Det er ikke komplisert. Dette er ikke rakettforskning. Men for å få mest mulig vind i seilene må du vite hvilken havn du skal til. Dersom du ikke vet det, er det alltid vanskelig, siteres Manchester Uniteds midlertidige manager av Daily Mail.

Trenger 2-3 transfervinduer

– En klubb som Manchester United har ikke råd til å bruke tre eller fire år for å klare dette. Og jeg tror ikke det er nødvendig.

– Vi har snakket om Liverpool, og hvor lang tid det tok dem. Det vil bare ta to eller tre transfervinduer dersom du vet hva du er ute etter. Dersom du ikke vet hva du er ute etter, blir det som å lete etter en nål i en høystakk.

– Dersom du vet hvilken fotball du ønsker å spille, og hvilken spillertype du ønsker i hver enkelt posisjon, så handler det bare om å finne de rette spillerne og overtale dem til å komme.

– Liverpool kom på åttendeplass etter at Klopp ble ansatt i oktober 2015. Året etter spilte de ikkke i europacupene i det hele tatt, så i Jürgens andre sesong hadde han fullt fokus på Premier League og de nasjonale cupene.

– Deretter tok det to transfervinduer å få orden på ting. Men selv i de andre transfervinduene etter det har han gjort mange gode signeringer. Det er hva dette handler om.

Klopp vant Champions League med Liverpool i 2019 og Premier League året etterpå. Da hadde det gått 30 år siden Liverpools forrige ligatittel. Rangnick ble spurt om Manchester United kan lide en lignende skjebne. 

– Det tror jeg ikke, for det er ganske opplagt hva som må forandres her. Man må bygge opp stallen på nytt med tanke på fremtiden.

Skader til bekymring

63-åringen mener også at alt ikke er som det skal når det gjelder de mange skadene som United-spillerne pådrar seg.

– Jeg sammenligner det med Liverpool. De har ingen skader i det hele tatt, selv om de fortsatt henger med i alle turneringer.

– Vi spiller kun i Premier League, og har 5-6 spillere ute med skader. Vi bør forsøke å finne ut hvorfor det er slik.