– Forholdet er satt på pause nå, jeg kan ikke gjøre det til en Klopp-Ragnick-kamp

I morgen møter Jürgen Klopp en trener på motstanderlaget som han har et meget spesielt forhold til, men akkurat nå er det satt «på vent».

Historien til Ralf Ragnick og Jürgen Klopp går helt tilbake til 1997 i Tyskland, og Klopp har tidligere trukket frem den nåværende Manchester United-sjefen som en av de viktigste innflytelsene i trenerkarrieren.

– Forholdet vårt er satt på pause nå som han er blitt Manchester United-manager. Jeg respekterer hans jobb. Han respekterer min. Jeg kan ikke gjøre det til en Klopp-Ragnick-kamp, jeg vil ikke det, sa Jürgen Klopp på dagens pressekonferanse.

De to største møtes

Tirsdagens storkamp blir det første møtet utenfor Tyskland for de to trenerne. Det omvendte oppgjøret, på Old Trafford i oktober, endte med 5-0 til Liverpool. Ikke lenge etter fikk Ole Gunnar Solskjær sparken.

– Ralf forsøker å organisere laget, gi dem struktur med den stallen de har. 

– Det er en stor kamp, en massiv kamp, de to største klubbene i verden. Det er klubber i Spania som sier noe annet, men dette er to av de største klubbene, massiv historie rundt, store kamper i historien, hard kamp siden jeg har vært her.

Viktig kamp for begge lag

Manchester United har kun vunnet én av sine tre siste ligakamper, men seieren lørdag gjør at de henger med i kampen om topp fire. Liverpool er i et tittelrace med Manchester City, United slåss med Tottenham og Arsenal om den viktigste plassen i Europa.

– Denne gangen er det en utrolig viktig kamp igjen for begge lag, begge kjemper for å være i Champions League neste sesong, eller mer.

Begge trenerne vant 3-2 den 16. april. Liverpool måtte gjennom en utladning i semifinalen mot City, mens United kun har ligaen å fokusere på, men Klopp poengterer at dette er en situasjon man har vært vant til siden januar.

2005: Ralf Ragnick og Jürgen Klopp som trenere for henholdsvis Schalke 04 og FSV Mainz 05 i Bundesliga.

2005: Ralf Ragnick og Jürgen Klopp som trenere for henholdsvis Schalke 04 og FSV Mainz 05 i Bundesliga.

– Vi spiller på midtuke og helg, så vi har gjort de samme type økter foran hver kamp. Jeg hadde selvsagt ønsket meg mer tid til restitusjon og forberedelser, men det er ønsketenkning. Det er ganske krevende for spillerne. Vi hadde ikke vært i denne situasjonen om spillerne ikke hadde klart å håndtere det.

Trenerne avgjør ikke

Ralf Ragnicks regime på Old Trafford har ikke vært knirkefritt. Flere ganger har han kritisert spillerne, og nå er rapportene klare på at Ajax’ Erik ten Hag vil offentliggjøres som ny hovedtrener snart.

– Du kan se de endringene han har gjort og de delene han har forbedret. Når vi forbereder United-kampen tenker jeg ikke på Ralf akkurat da. Det er en veldig viktig kamp, men trenerne vil trolig ikke score det avgjørende målet.

Innbyrdes står Klopp med 2-5-6 (målforskjell 14-21) mot ni år eldre Ragnick. 

I et tidligere intervju har Ragnick sagt:

– Hoffenheim-laget mitt spilte mot Jürgens Borussia Dortmund tilbake i 2008. Vi slo dem 4-1, og Jürgen sa en uke senere, før hans neste kamp, at vår stil var akkurat den fotballen han ønsket å spille med Dortmund.

– I løpet av to år hadde han transformert laget, og fått dem til å spille den stilen, og etter hvert kom suksessen.

Liverpool - Manchester United avspark 21:00 tirsdag på TV 2 Sport Premium 1/Play.