United bekrefter at Rangnick er ny midlertidig manager

Ralf Rangnick er nå bekreftet klar for klubben.

I forrige uke rapporterte David Ornstein i The Athletic at Ralf Rangnick blir ny midlertidig manager i Manchester United. Mandag bekrefter klubben ansettelsen i en pressemelding.

Ralf Rangnick forlater jobben sin som sports- og utviklingssjef i Lokomotov Moskva, og er med United om en avtale ut sesongen. Senere ønsker Liverpools erkerival ham med videre i en rolle som konsulent i to år.

Michael Carrick har ledet Uniteds to siste kamper, mot Villarreal og Chelsea.

GAMLE KJENTE: Ralf Rangnick og Jürgen Klopp er gamle kjente.

GAMLE KJENTE: Ralf Rangnick og Jürgen Klopp er gamle kjente.

Klopp: – En utmerket trener

Da Liverpool ble tatt over av Fenway Sports Group i 2010, mistet Roy Hodgson jobben bare noen måneder senere. Rangnick jobbet da i Hoffenheim, og hadde løftet den klubben. etter to opprykk.

Han var allerede da kjent for måten lagene hans spilte på, med en offensiv fotball med aggressivt press. FSG ansatte til slutt Kenny Dalglish.

Siden den gang har Rangnick vært manager for Schalke i en kort periode – før han har gått inn i Red Bull-systemet. Det er klubber Liverpool har gjort mye businessm ed de siste årene. Der har han vært fotballdirektør for både RB Salzburg og RB Leipzig. Spillere som Sadio Mané, Naby Keita, Takumi Minamino og Ibrahima Konaté har alle kommet til de klubbene mens han har vært der.

Før kampen mot Southampton fikk Jürgen Klopp spørsmål om sin landsmann.

– Vanligvis snakker vi ikke om ting som ikke er bekreftet ennå, men forteller du meg at det vil skje så skal jeg tro deg.

– Dessverre kommer det en god trener til England og Manchester United. Ralph er en veldig erfaren manager. Han bygget to klubber fra ingenting til å bli skikkelige trusler i Tyskland i Hoffenheim og Leipzig.

– Han har hatt mange ulike jobber i fotball, men han har foretrukket å være trener, og det er det han er best til. De vil bli godt organisert, og det er ikke gode nyheter for andre lag. Men alle trenere trenger tid til å trene med lagene, og han vil raskt forstå at det ikke er tid til å trene fordi det er kamper hele tiden. Han er en veldig fin fyr, og utmerket trener, sa Klopp på fredag.