– Vinner vi denne vil Pep trolig aldri snakke med meg igjen!

Tidligere Liverpool-manager Roy Hodgson har lørdag muligheten til å gi sin gamle klubb en hjelpende hånd.

Watford-manager Roy Hodgson tror at Pep Guardiola aldri vil snakke med ham igjen dersom gultrøyene klarer å ta poeng fra Manchester City lørdag.

Et poengtap for City hjemme på Etihad vil bety at Liverpool tar over initiativet i tittelkampen foran lokaloppgjøret mot Everton søndag.

Med seier over Watford vil City imidlertid få en luke på fire poeng ned til Liverpool foran Merseyside-derbyet. 

– Pep snakket ikke til meg på lenge etter at vi klarte å slå dem der oppe da jeg var Palace-manager, og dersom vi vinner denne gangen kommer han trolig aldri til å snakke meg meg igjen noen gang, uttalte Hodgson under sin pressekonferanse fredag.

Kampen som 74-åringen refererer til var i sesongen 2018/19, da Crystal Palace overrasket alle med å slå de regjernede mesterne 3-2. 

– Vi skal forsøke å gjøre oss selv upopulære

– Vi skal forsøke å gjøre oss selv upopulære, sa Hodgson under pressekonferansen.

– Dersom vi ønsker å gjøre oss populære hos Pep, City-supporterne og alle andre, så er det å gå ut som gale for å vinne kampen ved å forsøke å spille som dem. 99 prosent av dem som jobber innen fotball vet at det er en oppskrift på katastrofe. Vi må gi deres spill den respekten det fortjener, og sørge for at vi gjør livet så vanskelig som vi kan for dem. 

Da City besøkte Watford tidligere i sesongen vant de enkelt 3-1 på Vicarage Road, takket være to scoringer fra Bernardo Silva og ett mål satt inn av Raheem Sterling. 

Watford ligger utsatt til nest nederst på tabellen, med kun 22 poeng når det gjenstår seks ligarunder. Det er hele sju poeng opp til Everton på trygg grunn, og Liverpools motstander på søndag har også en kamp mindre spilt. Det er derfor ingen tvil om at Hodgson og hans menn aller helst bør ta alle tre poengene mot City, dersom de skal ha håp om å sikre seg fornyet Premier League-kontrakt.