Mohamed Salah har snakket om kontraktsituasjonenUsikker på om fremtiden ligger på Anfield

Egypteren ønsker å slå Ian Rushs målrekord på Anfield, men er ikke sikker på om han får tid nok til det.

Mohamed Salah var tilbake på sitt beste tirsdag kveld da Liverpool ydmyket Manchester United 4-0 på Anfield. 

På tross av en formdupp etter afrikamesterskapet er han toppscorer i Premier League med 22 mål, fem mål flere enn nummer to Heung-Min Son, og helt sentral i Liverpools jakt på en enestående kvadrupel. 

Selv om det ikke er noen tvil om hans viktighet i laget har klubben og egypteren fortsatt ikke kommet til enighet om en ny avtale. I et intervju med FourFourTwo forteller han om situasjonen. 

Usikker på fremtiden

På spørsmål om han er selvsikker på at han forblir på Anfield kan ikke egypteren betrygge Liverpool-supporterne. Han understreker imidlertid at han tror de skjønner va han helst vil. 

– Jeg vet ikke (om fremtiden ligger på Anfield), jeg har ett år igjen av kontrakten. Jeg tror supporterne vet hva jeg ønsker. Alt handler ikke om penger i kontrakten heller. 

– Jeg vet ikke, jeg har ikke noe eksakt å si enda. Jeg har ett år igjen og supporterne vet hva jeg ønsker. 

29-åringen er svært fornøyd med tiden han har hatt i Liverpool, og bruker ikke tid på å bekymre seg for fremtiden - selv om den er usikker. 

– Denne klubben betyr mye for meg, og jeg har nytt fotballen min her mer enn noe annet sted. Jeg har gitt klubben alt og det har alle kunnet se. Jeg har hatt mange utrolige øyeblikk her, har vunnet trofeer, oppnådd individuelle mål og individuelle trofeer. Det er som en familie her. 

– Jeg lar meg ikke bekymre for noen ting. Sesongen er ikke ferdig enda, så la oss avslutte på best mulig vis - det er det viktigste. Så får vi se hva som skjer det siste året. 

TO MÅL: Salah scoret totalt fem mål mot Manchester United på bare to kamper denne sesongen.

TO MÅL: Salah scoret totalt fem mål mot Manchester United på bare to kamper denne sesongen.

Spillerne varer lenger

Egypteren er rimelig sikker på at han blir værende i Liverpool neste sesong uavhengig av hva som skjer med kontrakten. 

– Ja, jeg tror det. Hvis de ønsker at jeg skal dra er det annerledes, selvfølgelig, vitser han. 

Selv om han blir 30 år til sommeren bruker han mange av verdens beste fotballspillere i øyeblikket som eksempel for hvor lenge man kan holde seg på topp i dagens fotball. 

– Jeg har ikke tenkt på at jeg blir 30 år enda. Noen spillere sier det føles annerledes etter man blir 30 år, men jeg vet ikke. Jeg føler meg bra, nyter livet og nyter fotballen - det betyr ikke noe hvor gammel du er nå lenger. 

– Nå kan man se at alle spillerne forlenger karrierene sine. Man kan se at mange av de aller beste spillerne fortsatt holder det gående når de er over 30 år.

– Lewandowski, Benzema, Messi, Ronaldo, Zlatan - Edin Dzeko og Giroud i Italia også. Alle de presterer bra etter de fylte 30 år, så jeg er ikke bekymret for det. 

Ønsker å slå Ian Rushs rekord

Toppscoreren sier at en eventuell avskjed med Anfield naturligvis vil bli emosjonell. 

– Selvfølgelig blir det emosjonelt. Å spille i den atmosfæren og med publikum i ryggen alltid. Jeg har to eller tre bannere på stadion, og de synger alltid sangen min. Det blir et veldig trist øyeblikk. 

Før han tar avskjed med Liverpool-supporterne ønsker han imidlertid å utrette mye mer, blant annet slå Ian Rushs umulige rekord. 

– Forhåpentligvis blir jeg nummer en på scoringslisten før jeg drar. Mer enn 300 er vanskelig, men la oss se hva som skjer, avslutter han i intervjuet. 

I skrivende stund har Salah 155 mål for Liverpool, og har om lag 200 mål opp til rekorden til Rush. Det vitner om at egypteren ønsker å bli på Anfield ut karrieren og befeste sin plass i historien.