Historisk Salah da hele angrepsrekka gnistret

Etter seks kamper uten nettkjenning gjorde Mohamed Salah like godt to mål mot Manchester United. De to andre spillerne i angrepsrekka fant også veien til nettmaskene da erkerivalen ble slått 4-0.

Liverpool klatret til topps på Premier League-tabellen etter at de slo Manchester United 4-0 tirsdag kveld. Mohamed Salah fikk endelig hull på bylllen etter å ha gått seks kamper uten nettkjenning, og gjorde to av målene. Luis Diaz og Sadio Mané kom også på scoringslista, og ga dermed Jürgen Klopps lag den ellevte hjemmeseieren i ligaen på rad.

Alle de tre som startet i angrepsrekka noterte seg også for en målgivende pasning hver, noe også innbytter Diogo Jota gjorde da han serverte Salah i forkant av egypterens andre og kampens siste mål. Scoringen var Salahs 30. scoring denne sesongen.

Salah ble med dette den første spiller i Premier Leeague-historien til å score fem mål mot Manchester United i en sesong, da han også noterte seg for hat-trick på Old Trafford i høst.

Han ble også bare den andre spilleren i Premier League-historien til å både score og slå målgivende pasning i både hjemme- og bortekampen mot Manchester United i en og samme sesong.

– Midtbanen og forsvaret gjør livet vårt enklere. De forsøker alltid å gi oss ballen, slik at vi kommer alene mot keeper. Dermed gjør de det mye enklere for oss. Vi holder også nullen rett som det er, og de gjør det mye enklere for oss å score mål. Så fort vi har gjort det første målet, så går vi for nummer to og tre. Jeg synes dette var en topp prestasjon av oss, og det var det også på Old Trafford. Forhåpentligvis forsetter vi på denne måten, sa Salah om den saken til Sky Sports etter kampen.

Har ikke vært bekymret

Egypteren hevder at han ikke har vært bekymret over måltørken i de seks siste kampene han har spilt.

– Jeg har scoret mange mål for denne klubben, og målene vil fortsette å komme. Det har jeg sagt hele tiden. Noen ganger har du uflaks, men det viktigste er at laget vinner. Dersom laget ikke vinner er jeg misfornøyd. Men dersom laget vinner vil målene komme av seg selv, så jeg var ikke bekymret.

– Vi som spiller i de tre posisjonene på topp spiller veldig bra sammen, og det gjør Bobby også når han kommer inn. Vi forsøker å tilpasse oss hverandre på trening.

– Vi kjenner hverandre veldig godt nå, spesielt jeg, Sadio og Bobby, som har spilt sammen i 4-5 år. 

– Den første scoringen min kom etter en flott pasning fra Sadio. Han spiller nå mer sentralt, gjør en utrolig jobb og scorer også mål. 

– Alle i angrepsrekka spilte en god kamp. Det viktigste er at laget vinner kampene.

Liverpool topper nå Premier League, og har en ledelse på to poeng foran Manchester Citys kamp mot Brighton i kveld.

– La oss vente og se hva som skjer. City er ikke et lag som gir fra seg poeng så lett. Vi må bare fokusere på oss selv. Resten er ikke i våre egne hender. Det eneste vi kan gjøre er å fokusere på våre egne kamper, og så får vi se hva som skjer.