– Mo kommer til å avslutte sesongen sterkt

Jürgen Klopp frykter ikke for Mohamed Salahs form.

Liverpool-manageren måtte snakke enda litt mer om Mohamed Salah og 29-åringens form i del 2 av sin pressekonferanse torsdag. Etter at Klopp først hadde forklart hvorfor også en spiller som Salah har behov for et lite pust i bakken av og til og derfor satt på benken onsdag, handlet det nå mer om toppscorerens form. 

Egypteren står uten scoring i åpent spill siden februar, men det bekymrer ikke Klopp nevneverdig. 

– Utfordringen har vært at han hadde den mest intense perioden i sin karriere i januar, sa Klopp. 

Brutalt kampprogram

Salah spilte nemlig seks 120-minuttere i januar og februar for Egypt og Liverpool. 

– Afrikamesterskapet gikk helt til målstreken. Egypt spilte i finalen og alle kampene varte i 120 minutter. Rollen han har er enorm, det er et stort ansvar som hviler på hans skuldre, og det er lite tid til å komme til hektene igjen, sa han. 

– Han er en superstjerne i sitt land, og alle vil ha en bit av ham. Det er super-intenst. Og det går fint for guttene, men nå er vi i en periode der det ikke er et sekund til hvile, sa Klopp.

Etter den fantastiske perioden i høst har Salah nå blitt innhentet på statistikkene når det kommer til expected goals (xG). Egypteren er fremdeles toppscorer i Premier League med 20 mål, men ifølge Infogol skulle han hatt 23 scoringer. 

Når det gjelder målgivende pasninger, der kun Trent Alexander-Arnold har flere, er uttellingen imidlertid veldig god.

Blant driblekongene

Salah er også en av ligaens beste og mest ivrige driblere. Det er kun fem spillere som har flere vellykkede driblinger enn Salah i Premier League denne sesongen, ifølge Kickest. Newcastles Allan Saint-Maximin er i en egen liga: 

1 Allan Saint-Maximin, 201
2 Raphinha, 137
3 Emmanuel Dennis, 136
4 Wilfried Zaha, 119
5 Mohamed Salah, 114

– En spiller som Mo liker å drible, og han er veldig god til det. Han har scoret utrolige mål ved hjelp av dribling, så jeg ber ham ikke slutte med det. Det handler om å drible i rett øyeblikk, sa Klopp. 

– Alle guttene her er fullt fokusert hver dag. Jeg vet at Mo kommer til å avslutte sterkt, men nå må vi nullstille før hver kamp, fordi hver kamp er som en finale, sa manageren.