Klopp er villig til å satse alt for å nå en ny Wembley-finale

Liverpool-manageren hinter om at han vil starte med sitt sterkeste mannskap i semifinalen mot Manchester City.

Liverpool jakter en historisk kvadruppel, og et av de største hindrene for å nå det målet heter Manchester City. I morgen møtes det som for tiden er verdens to beste fotballag i semifinalen i FA-cupen på Wembley.

Liverpool har bare tapt en gang etter nyttår, mot Inter i den andre 1/8-finalen i Champions League. Og de gikk uansett videre sammenlagt fra det oppgjøret. 

I januar var de røde 14 poeng bak de lyseblå i Premier League. Nå som det gjenstår kun sju ligakamper, skiller det bare ett poeng mellom de to rivalene.

– Denne semifinalen må behandles som en finale, sa Klopp til pressen torsdag.

– I en ideell verden skal vi spille tolv kamper til. Det betyr at vi må behandle de ti som ikke er finaler som finaler også, la han til.

– Det er slik situasjonen er, og det er slik vi har tenkt helt siden januar, da vi startet på dette lille oppdraget vårt. Vi må bare satse alt.

– Vi kan ikke gå til en kamp mot City, og tenke at vi kan ta det litt med ro her og der. Du må betrakte alle kamper mot City som finaler, selv om vi nå møtes i en semifinale. Det betyr bare at vi er en seier unna en finale, og da må vi betrakte semifinalen som en finale også, om vi ønsker å nå finalen.

Har aldri kommet lenger i FA-cupen

Liverpool har aldri kommet lenger i FA-cupen under Jürgen Klopps ledelse enn de har gjort denne sesongen. De røde vant som kjent ligacupen i februar, og nå er FA-cupen det eneste trofeet som Klopp ikke har vunnet med Liverpool. Faktisk har ikke Liverpool vunnet FA-cupen siden 2006. Da vant de turneringen for sjuende gang. 

– FA-cupen er en enorm turnering. Dette er første gangen vi er i semifinalen i turneringen, og nå får jeg erfare en FA-cupsemifinale på Wembley. Bedre sent enn aldri, lød den filosofiske betraktningen til Liverpool-manageren.

– Nå er vi i en semifinale, og det betyr alt for oss. Jeg håper våre fans kommer seg til London, og at vi får en god stemning på tribunene. Det fortjener en semifinale mellom Liverpool og Manchester City.

Liverpool spilte 2-2 mot Manchester City i begge ligakampene denne sesongen, men på Wembley vil vi få en vinner, selv om man må ty til ekstraomganger og straffespark-konkurranse. 

– Det er alltid noen avgjørende øyeblikk i en kamp, og vi bør komme seirende ut av dem, ellers vil City være i en veldig god posisjon.

– Vi ga fra oss ballen alt for enkelt et par ganger i kampen mot dem for noen få dager siden, og de satte igang fantastiske kontringer, som allerede i første spilleminutt, og etter to minutter da Sterling fikk en stor sjanse. Ali gjorde en god redning.

– Det var bare god fotball, men målene vi gjorde kom også etter veldig god fotball. Vi hadde også andre situasjoner, som ikke endte med sjanser. 

– Dette blir en ny intens kamp, på et veldig høyt nivå. Guttene må være svært konsentrerte ute på banen.

– Dette blir en kamp som vil ligne veldig på ligacupfinalen mot Chelsea. Den var utrolig intens i 120 minutter. Derfor var den også så interessant. På toppen av det var det også en god kamp, på grunn av de taktiske grepene som ble gjort av begge lag. 

– Taktikk er veldig interessant, men for den nøytrale kan taktikk av og til være forferdelig kjedelig. Men det er sjelden at det blir kjedelig i kamper mellom City og oss. Det er bra for fansen som skal se på kampen.

FA-cupsemifinalen mellom Manchester City og Liverpool spilles på Wembley lørdag klokken 16.30, og blir vist direkte på Viasat 4, Viasport 3 og Viaplay.