Supporterne slakter fotballforbundet

Supporterne erkjenner at semifinalen mot Manchester City ikke vil bli flyttet bort fra Wembley nå, og slakter det engelske fotballforbundet for avgjørelsen.

Supporterunionen Spirit of Shankly anklager det engelske fotballforbundet for kun å ta økonomiske hensyn når fotballforbundet nekter å flytte semifinalen mellom Liverpool og Manchester City til en arena i nord-England i påskehelgen, når det ikke går tog fra nordvest-England til London.

Liverpools supporterunion mener at fans av begge klubbene blir stemoderlig behandlet i en krass pressemelding de har sluppet sammen med Manchester Citys supportergruppe We Are 1894.

Tusenvis av fans står nå overfor et logistisk mareritt i forbindelse med semifinalen den 16. april. Det går ingen tog mellom Liverpool Lime Street og London Euston i perioden 15-18. april. 

Semifinalen har avspark klokken 16.30 lørdag 16. april, og fotballforbundet setter opp 100 gratisbusser fra Anfield og Etihad til Wembley.

Alt for lite, alt for sent

Spirit of Shankly mener dette er alt for lite, alt for sent, og påpeker også at fotballforbundet ikke har kommet med noen konkrete detaljer omkring sine planer om 100 gratisbusser.

«De 100 gratisbussene utgjør ingen forskjell for majoriteten av fansen. Vi foventer at over 66 000 supportere reiser til Wembley fra nordvest, og uten tilgang på tog er dette latterlig», skriver SOS i sin pressemelding.

«Selvsagt ønsker noen fans å benytte seg av gratistransporten, men FA har ikke kommet med noe informasjon om hvordan deres gratisbusser vil fungere; hvordan de skal bookes, avgangstider og avgangssteder, etc.»

«Og hva med de tusenvis på tusenvis av fans som ikke får plass på disse busene, som likevel må komme seg til London på et vis?»

«Fotballforbundet kommer ikke til å endre dato eller arena for denne kampen, men vi oppfordrer dem til å tenke seg om to ganger med tanke på fremtidige semifinaler, og vurdere å la semifinaler gå på nøytrale baner som ikke er Wembley og at de sjekker mulige reiserestriksjoner i god tid på forhånd.»

«Fotballforbundets avgjørelse er kun gjort på bakgrunn av økonomi, og er en fornærmelse mot begge lags supportere, som nok en gang ikke er mer enn en parentes å regne for dem.»