– Dette er en av de latterligste avgjørelsene jeg har hørt om

Jürgen Klopp med knusende kritikk av det engelske fotballforbundet.

Jürgen Klopp er ikke nådig i sin kritikk av det engelske fotballforbundet, etter at FA nektet å flytte semifinalen i FA-cupen mot Manchester City bort fra Wembley og til nordvest-England.

Fotballforbundet ble satt under sterkt press for å flytte semifinalen da det ble klart at det ikke går noen tog fra Liverpool og Manchester til London i påskehelgen. Dette betyr nemlig et logistisk mareritt for supporterne som har billett til semifinalen lørdag 16. april.

Supportergrupper i begge leire har kritisert avgjørelsen, og det har også borgermestrene i Manchester og Liverpool, samt representanter det britiske arbeiderpartiet, Labour.

Nå retter også Jürgen Klopp skarp kritikk mot fotballforbundet. 

– Dette er en av de latterligste avgjørelsene jeg har hørt om, sa Klopp under den lukkede delen av pressekonferansen sin fredag. 

– Jeg har fått høre at fotballforbundet kjente til dette for halvannet år siden. Trodde de virkelig at ingen klubber fra nordvest ville ta seg til semifinalen?

– Jeg kan virkelig ikke forstå at ting som dette kan skje med all den informasjonen som finnes der ute. Jeg har fått høre at FA vil sette opp busser. Det tar vel vanligvis fire og en halv time til London? Nå vil det trolig ta tolv timer, med begge klubbers supportere på den samme veien. Det er virkelig ikke fornuftig. En fantastisk avgjørelse, lød den ironiske konklusjonen til Klopp.

100 gratisbusser

Liverpool FC prøvde å få kampen flyttet nordover i samtaler med FA etter kvartfinaleseieren over Nottingham Forest, men fotballforbundets løsning ble å sette opp 100 gratisbusser fra Anfield og Etihad til Wembley. Dette blir av supporterne ansett som alt for lite, alt for sent.

– Jeg vet ikke når de måtte avgjøre når semifinalene skulle spilles, men jeg tror de kunne ha funnet en annen helg. 

– De kunne ha lagt den til helgen vi møter City i ligaen. Det hadde vært ironisk, flytte en kamp mot City for en kamp mot City, men fansen kunne i det minste reist til Wembley uten problemer den helgen.

– Jeg kjenner imidlertid våre supportere, og de vil komme seg dit på et vis. Men jeg er ikke fornøyd med at noen har gjort det så komplisert for dem. Det burde være enklere å følge fotballaget sitt i en semifinale enn den løsningen som fotballforbundet har valgt, avsluttet Klopp.