Liverpool vs Man CIty - lagdel for lagdel

Liverpool.no har bedt TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller vurdere tittelkandidatenes styrker og svakheter.

Dette er TV 2-ekspert Simen Stamsø Møllers vurdering av styrkeforholdet mellom de to duellantene, og det gjenstående kampprogrammet:

Man Citys gjenstående kamper

Dato ikke fastsatt: Wolverhampton (B)
10. april kl 17.30: Liverpool (H)
20. april kl 21.00: Brighton (H)
23. april kl 16.00: Watford (H)
30. april kl 18.30: Leeds (B)
7. mai kl 16.00: Newcastle (H)
15. mai kl 16.00: West Ham (B)
22. mai kl 17.00: Aston Villa (H)

Liverpools gjenstående kamper

10. april kl 17.30: Manchester City (B)
19. april kl 21.00: Manchester United (H)
24. april kl 17.30: Everton (H)
30. april kl 13.30: Newcastle (B)
7. mai kl 16.00: Tottenham (H)
15. mai kl 16.00: Southampton (B)
22. mai kl 17.00: Wolves (H)

Keeper 

Både Liverpool og City har meget gode keepere. Ederson er en god skuddstopper, veldig tøff og har et ekstremt tilslag på ballen. Jeg mener Alisson, til tross for at det kommer en feil nå og da, holder høyest nivå. Han har voldsom rekkevidde, er ekstremt god én mot én, dyktig til å lese spillet og har også han vist at det er mulig for keepere å slå målgivende pasninger. 

Forsvar 

Her sliter jeg veldig med å skille de to. Begge har etter mitt syn to hver på sesongens lag i Van Dijk/Alexander Arnold og Dias/Cancelo. Utover disse er nivået høyt og godt i begge leirer. 

Midtbane 

Citys beste midtbane, med Rodri, Bernardo Silva og Kevin De Bruyne er et lite hakk foran Liverpool. Når det er sagt mener jeg at Fabinho er den beste i ligaen i sin rolle. Det er for øyeblikket litt vrient å si hvem som er Liverpools beste indreløpere, men av alternativene er Thiago den eneste som er helt der oppe med De Bruyne og Silva. 

BRASILIANERE: Både Manchester City og Liverpool har brasilianere mellom stengene og i angrepet.

BRASILIANERE: Både Manchester City og Liverpool har brasilianere mellom stengene og i angrepet.

Angrep 

Liverpool har verdens beste angrepsrekke, etter kjøpet av Luis Diaz både når det gjelder topp og bredde. Dermed er de ikke lenger like sårbare for et forfall eller to. Mohamed Salah har vært ligaens beste angrepsspiller denne sesongen. Selv om han ikke har vært like ekstrem etter nyttår som han var i høst, er det fort Salah som vipper gullkampen i Liverpools favør. City er godt besatt, men har akkurat nå ingen målgarantister.

Det gjenstående kampprogrammet 

Bortsett fra seriefinalen på Etihad er Manchester Citys eneste skikkelige vanskelige kamp borte mot West Ham. Liverpool må en tur opp til Newcastle og møter Manchester United og Tottenham hjemme. Så i utgangspunktet er fordelen hos City. Likevel skal det sies at seriefinalen er skvist mellom Champions League-kvartfinalene, hvor City har noe tøffere motstand enn Liverpool. 

Konklusjon

Det er grusomt vanskelig å spå utfallet av denne duellen akkurat nå. Liverpool er marginalt best i skrivende stund, men City har litt enklere program. Dersom jeg må si noe, så blir det Liverpool.