Guardiola hevder Dias ikke rekker Liverpool-kampen

Manchester City-manageren uttalte i dag at hans viktige midtstopper blir ute et sted mellom ti dager og to uker til.

Pep Guardiola avslørte under sin pressekonferanse fredag at midtstopper Ruben Dias blir ute i et sted mellom 10 dager og to uker til. 

Dias ble skadet i første omgang av Manchester Citys FA-cupkamp mot Peterborough den 1. mars. I tillegg fikk City John Stones skadet på landslagsoppdrag denne uken.

Da han fikk spørsmål om skaden til Dias i dag, svarte Guardiola:

– Det blir totalt et sted mellom fire og seks uker. Slik skjer i en sesong. Jeg liker det ikke. Vi trenger ham virkelig. Ruben er svært viktig for oss, men han er ikke med oss nå.

– Jeg skal ikke begynne å sutre over det, men vi har bare to midtstoppere. Slik er det bare.

Kun to skadefrie stoppere

Citys eneste skadefrie midtstoppere er nå Aymeric Laporte og Nathan Ake.

Det virket som Guardiola utelukker at Dias vil være tilbake til Citys kvartfinale i Champions League mot Atletico Madrid, og den viktige Premier League-kampen mot Liverpool den 10. april.

– Vi har fortsatt ni kamper igjen å spille. Vi kommer til å ta en kamp om gangen. Vi vet hva vi må gjøre. Vi må vinne kampene. Det blir vanskelig, men vi skal forsøke. Ruben Dias og Cole Palmer er ute. Resten er skadefrie, uttalte City-manageren under sin pressekonferansen foran kampen mot Burnley på Turf Moor lørdag.

– Ruben er ute. Jeg vet ikke hvor lenge det blir. Legen sa fire til seks uker. Han trenger et sted mellom 10 dager og to uker til. Jeg legger planer ut fra spillerne jeg hadde tilgjengelig på trening i dag og i går.