– Han er bare et menneske

Jürgen Klopp mener han ikke hadde noe annet valg enn å plassere Mohamed Salah på benken i kampen mot Benfica.

Det er ikke ofte Jürgen Klopp benker Mohamed Salah, men det gjorde tyskeren i den andre kvartfinalen i Champions League mot Benfica.

Liverpool-manageren påpeker at Salah bare er et menneske han også, og det kan ikke forventes at egypteren leder angrepsrekka i hver enest ekamp. 

Dette var tredje gang denne sesongen at Salah fikk en pust i bakken, om vi ser bort fra de hjemlige cupene. 

Klopp valgte imidlertid å sette inn Salah like før timen var spilt i kvartfinalen, som endte med at Liverpool sikret seg semifinaleplass. 

Salah har spilt 49 kamper for klubb- og landslag så langt denne sesongen. Det er lov å håpe på at det blir tolv kamper til for Liverpool, dersom de røde tar seg både til FA-cupfinalen og Champions League-finalen. 

Har ikke scoret fra åpent spill siden midten av februar

Liverpools toppscorer har ikke scoret i åpent spill siden midten av februar, men Klopp insisterer på at benkingen ikke hadde noe med Salahs form å gjøre.

– Det er lett å forklare grunnen til at Mo ikke startet. Selv om Mo hadde gjort fire mål i forrige kamp ville han ikke ha startet i går, sa Klopp under en pressekonferanse torsdag.

– Det ligger ingenting annet bak enn at det var tvingende nødvendig å gi ham en  hvil. Det er ingen overskrifter å hente her.

– Mo spilte seks ganger 120 minutter i januar og februar. Vi kan ikke lukke øynene og ignorere det faktum.

– Han er bare et menneske, og det var åpenbart at det ville komme kamper hvor han ikke kunne starte, og kamper hvor vi tar ham av banen. Han hater det. Men det er åpenbart.

– Folk tror jeg spekulerer på slike ting som dette hele dagen, men dette er åpenbare ting som er helt nødvendige å gjennomføre. Jeg mener at returkampen mot Benfica viste at det var 100 prosent riktig å gjøre sju endringer på laget.

Bare to har flere Premier League-minutter

Bare målvakt Alisson Becker og midtstopper Virgil van Dijk har spilt flere Premier League-minutter enn Salah denne sesongen, selv om han gikk glipp av tre ligakamper i januar og februar på grunn av Afrikamesterskapet. 

Klopp tror imidlertid ikke det er antall kamper som er årsaken til at Salah har slitt med å finne veien til nettmaskene den siste tiden. 

– Dersom du bare sover to timer hver natt i fire dager, vil du få en smell den femte dagen. Spillerne har tunnelsyn. De ønsker å spille, spille, spille, spille, ha suksess og vinne alt. Derfor spør jeg aldri en spiller om han er sliten.

– Jeg må ta avgjørelsene uten å prate så mye om det. Bare ta avgjørelsene, og håndtere det. Det er mitt ansvar, uansett om det jeg gjør er galt eller riktig.

– Mot Benfica kunne jeg hvile sju spillere som startet tre dager tidligere, og det er fint. Sju andre spillere fikk litt rytme. 

Fikk en smell

Salah fikk en smell under innhoppet sitt mot Benfica, men Klopp føler seg ganske trygg på at egypteren vil bli spilleklar til semifinalen mot Manchester City.

– Mo fikk en smell. Jeg vet ikke mer om det. Ingen har sagt noe til meg ennå. Jeg delte garderobe med to fysioterapeuter, og ingen av dem sa noe om at Mo har et problem, så jeg tror det går greit, sa Klopp etter kampen onsdag.