Klopp tar skylden for vaklende offsidelinje

Liverpools offsidelinje var ikke helt stram i onsdagens kamp mot Benfica.

På alle tre scoringene til Benfica ble det VAR-sjekk for å finne ut om målscoreren var i offside eller ikke, og i samtlige tilfeller ble det bekreftet at scoringen kunne godkjennes. Liverpools vanligvis stramme offsidelinje var ikke helt patent i kvartfinalen, noe Jürgen Klopp også måtte erkjenne etter kampslutt. 

– Jeg har ikke sett situasjonene om igjen, men en del av å forsvare seg er å sette motstanderen i offside. Det fungerte ikke så bra i dag, men det er min skyld fordi jeg gjorde syv endringer, sa Klopp og la til at 6-2-ledelsen sammenlagt også spilte inn. 

– Spillerne er mennesker, og på 6-2 kan man begynne å tenke at jobben er gjort. Men Benfica var fremdeles i fyr og flamme, og det har jeg stor respekt for. De scoret noen flotte mål, og det er ikke lett selv om det var lettere enn det burde vært i kveld. De fortjente sine tre mål, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen.

Savnet Virgil

Klopp la til at samhandlingen naturligvis ikke var helt på plass i den nykomponerte forsvarsfireren. 

– Vi savnet Virgil van Dijk. Det var en splitter ny forsvarsfirer, og vi savnet nok den vanlige samhandlingen, sa Klopp, som for øvrig la til at nederlenderen ikke er skadet. 

Liverpool kunne selvsagt også scoret mer enn de tre målene for å gjøre seieren mer overlegen. 

– I kveld tenkte alle sammen, selv jeg, at det var over på 3-1, men Benfica ga det et forsøk og det har jeg enormt med respekt for, sa Klopp. 

Han la for øvrig til at Diogo Jota og Mohamed Salah pådro seg smeller i løpet av kampen, men at ingenting tyder på at det er noe som gjør at de må stå over neste kamp.