Går hardt ut mot tv-selskapene igjen

Jürgen Klopp mener laget hans blir motarbeidet av tv-oppsettet i Premier League.

Spesielt er det lørdagskampen mot Newcastle 30. april Jürgen Klopp reagerer på. Den er satt opp av BT Sports og skal spilles klokken 13.30, 12.30 lokal tid. Midtuken både i forkant og etterkan er det sannsynlig at Liverpool skal spille semifinale i Champions League - med mindre Benfica skulle finne på å gjøre et spektakulært comeback på Anfield onsdag. 

– Tv-selskapene gjør det igjen og det er ikke ok. Finn en annen liga der de setter opp et lag som spiller semifinale til tidligkamp på bortebane lørdag. Hvorfor vil dere gjøre det? Vi prøver å få så mye som mulig ut av alle turneringer vi spiller i. Det er utrolig, sa Klopp. 

Selvsagt er det BT Sport som får kjørt seg mest hos Liverpool-manageren, ettersom det er de som har rettighetene til den beryktede tidligkampen, og de selvsagt ønsker å få inn så mange toppkamper som mulig. 

Dersom Liverpool går til semifinalen vil de få hjemmekamp først. Om det blir tirsdags- eller onsdagskamp mot Bayern München eller Villarreal er fortsatt ikke klart. 

Gjort det før

Det er langt fra første gang Klopp gir uttrykk for sin frustrasjon overfor tv-selskapene, og da spesielt BT Sport. Høsten 2020 holdt han en lang tirade etter at Leicester hadde blitt slått 3-0 på Anfield. Det ventet nemlig tidligkamp borte mot Brighton etter en onsdagskamp mot Atalanta i Champions League. 

Klopps tidligere angrep har ikke blitt tatt godt imot hos rettighetshaverne, og det kan fort komme en reaksjon denne gangen også. 

Fra neste sesong vil det heldigvis komme endringer som kan dempe bekymringene noe, selv om Klopp nok aller helst skulle ønske at 13.30-kampene er historie. Fra og med 2022/23-sesongen vil disse kampene bli flyttet til lørdag 20.45 dersom et av de involverte lagene spiller onsdagen i forkant. 

Denne sesongen slipper vi imidlertid ikke unna, og Newcastle-kampen vil gå som planlagt.