– City har også lov til å spille i bakrom

Jürgen Klopp sier det var to lag som nærmest byttet spillestil i søndagens kamp på Etihad.

Tidvis kunne det se ut som Manchester City var Liverpool, og Liverpool var Manchester City, i den heftige kampen på Etihad søndag. Jürgen Klopp og flere andre bet seg nemlig merke i at City var veldig hissige på å gå i bakrom bak Liverpool-forsvaret kampen gjennom, og på den måten skapte de flere farligheter. 

På pressekonferansen etter kampen fikk Klopp spørsmål om hva han tenker om at City spilte mer som Liverpool - direkte og bakromstruende, heller enn tålmodig og oppbyggende. 

– Vi eier ikke spillestilen, så det går fint. Det er bare smart. City har også lov til å spille i bakrom, og jeg har stor respekt for det når du ser hvor gode de er til å gå på løp. Med Kevin De Bruyne er det enkelt å spille pasningen, men timingen på løpene deres var ikke så gal, den heller, sa Klopp. 

– I «spillehumør»

Liverpool-manageren mener hans lag også kunne vært mer truende i bakrom, men at de var i «spillehumør». 

– Vi spilte mye færre langpasninger enn vanlig. Vi ønsket å spille mellom og gjennom leddene. City er veldig dyktige til å forsvare de lange pasningene - de er samlet, fysisk sterke og raske, så vi ønsket å variere, sa Klopp. 

Det første målet til de røde kom etter en lang sekvens med pasninger. 

– Vi har scoret liknende mål mot City, i en kamp der vi tapte 2-1 og Bobby Firmino scoret etter at Trent slo en pasning til Robbo, som headet den inn foran mål. Da hadde vi ballen i 25 eller 30 trekk. Det skjedde ikke ofte i dag, men scoringen var liknende, og det var det vi ønsket å gjøre, sa Klopp. 

– Intet lag i verden er perfekt. Vi er det ikke. City er trolig de som er nærmest, men det er ikke perfekt, så vi må prøve å tvinge frem noen feil, sa manageren.

Nyter deler av kampene

Klopp fikk også spørsmål om han tar seg tid til å nyte begivenheter som den han var del av søndag. 

– Det er noen øyeblikk jeg nyter, og jeg har stor respekt for det de driver med, så jeg kan sette pris på noen enkeltøyeblikk - spesielt når de ikke scorer. Samtidig tenker jeg på om vi kunne gjort noe annerledes i de øyeblikkene, sa Klopp. 

Samtidig er han der kun med én ting i sikte: seieren. 

– Jeg tenker ikke mest på å sette pris på øyeblikk når jeg er på jobb, sier han.