Mektig imponert Carragher spår at bananskallene kan komme på bortebane

Jürgen Klopps menn har blitt hyllet som mentale monstre, og søndag kveld måtte de grave dypt på Etihad.

– Fra Liverpools sitt ståsted handler ikke prestasjonen så mye om faktisk kvalitet. Mentaliteten for å komme opp med den andre omgangen, etter å ha blitt løpende imellom i første. Vi har vært der selv som spillere, sier Jamie Carragher i studio.

– Det er en stor bane, og det virket nesten som om Liverpool ikke hadde energien til å håndtere Manchester City. Jeg trodde faktisk at de måtte gjøre et bytte.

Endret seg etter pausen

Jürgen Klopp sparte i stedet på byttene. Det første kom ikke før etter 70 minutter, og da hadde Liverpool tatt tilbake mye av kommandoen på banen. Etter kampen ble «Carra» spurt om endringen var mer taktisk eller mentalt.

– Jeg tror ikke at de gjorde noe totalt annerledes.

– Vi har snakket om den høye linja, det var nesten som at de sto enda høyere. På et tidspunkt kom Trent Alexander-Arnold nesten gjennom etter et utspark fra keeper.

– Disse tingene forandrer seg ikke. De tror på det de gjør, og med rette.

Begge imponerte

I en toppkamp som hadde det meste var fotballen og spenningen kanskje den store vinneren. Oppgjøret hadde akkurat den nerven og dramatikken som gjorde det til en fryd for nøytrale tilskuere.

– Med tanke på hvor gode City var i første omgang, som jeg sa så ble Liverpool kjørt i dag, for så å komme ut og produsere en slik prestasjon, og kanskje være bedre enn City i starten av omgangen, jeg var så imponert over begge lag i dag, sier Carragher.

Selv ekspert Roy Keane, som gjerne er kjent for å være negativ eller kritisk, lot seg begeistre.

– Jeg synes at kvaliteten og det som imponerte meg med alle disse toppspillerne er ønsket om å fortsette og forsøke vinne kampen.

– Det var en påminnelse til oss alle om hva dette spillet handler om, det er derfor vi elsker det. Jeg synes at det var fantastisk.

Tror et lag vil snuble

På sin Twitter skriver Liverpool-legenden at uavgjort til slutt var det beste poenget for de røde. 44-åringen spår samtidig at bortekampene, med noen potensielle uavgjorte, vil avgjøre tittelen.

Manchester City skal til Leeds i runde 35 og West Ham i 37. Liverpool har Newcastle, Aston Villa og Southampton på utebane.