– Vi må være så nær perfeksjon som det er mulig

Jürgen Klopp tror Liverpool må vinne sju av sju dersom de skal ha noen som helst sjanse i kampen om tittelen.

Klopp sier det samme som Pep Guardiola sa i sin pressekonferanse og i intervjusonen etter kampen – nå samtlige kamper vinnes.

– Vi visste det allerede i januar. Dersom det var én kamp der vi kunne spille uavgjort, så var det i denne. Men det er greit, vi er der vi ønsker å være. Vi er i nærheten av et heilt utrolig lag, sa Klopp.

Kampen endte 2-2, etter at City ledet to ganger. Det var også de lyseblå som var nærmest seieren på Etihad. Resultatet gjør at City fortsatt leder med ett poeng på toppen av tabellen.

– Har du ikke flaks her i livet er du sjanseløs.

Til Sky Sports etter kampen snakket han om den vanvittige intensiteten.

– Vi kunne gjort det bedre, men i mange øyeblikk gjorde vi det veldig bra. Intensiteten i denne kampen, det er sykt. Herregud. Alle sto der og tenkte «hva var det?!», og så møtes vi igjen om seks-sju dager igjen. Da kan det bli ekstraomganger og kanskje straffekonkurranse… Det var moro, jeg likte det.

Fikk spørsmål om pausepraten

Liverpool hevet seg mange hakk etter pause.

– Jeg var ikke misfornøyd, men visste at vi kunne forbedre oss. Det er ikke som at jeg gikk inn og sa «hvordan kan vi gjøre det?», jeg vet hvor intenst det er. Konsentrasjonsnivået i disse kampene er helt utrolig, for å være ærlig.

– Jeg har sagt det noen ganger nå, men det er som to boksere, to tungvektsboksere, og i det øyeblikket du senker guarden blir du slått midt i ansiktet og må reise deg igjen for å prøve å få kontroll. Det var det som skjedde, sier Klopp.

Han likte godt hvordan Liverpool spilte når de først fikk ballen under kontroll.

– Det vi sa i pausen, og allerede før kampen, var om hvordan vi måtte forsvare oss, for vi måtte være modigere i de øyeblikkene. Henderson gjorde det strålende med å hjelpe til i disse situasjonene. Da vi ikke hadde den muligheten, kunne vi ikke presse høyt fordi vi sto for høyt. Det handlet om timingen av løpene deres, som var fantastisk, og det gjorde ting veldig vanskelig, sier han.

– Jeg likte godt hvordan beskjeden i pausen var at vi skapte mer problemer for de enn noen gang tidligere når vi kontrollerte kampen. Det er veldig bra, og vi har forbedret oss mye på det. Det er godt nytt for oss, men jeg skulle elske om vi gjorde det litt oftere.

– Må være nær perfekte

For Liverpool gjenstår det ligakamper mot Manchester United, Everton, Newcastle, Tottenham, Aston Villa, Southampton og Wolverhampton de neste to månedene. I tillegg skal det spilles kamper i FA-cupen og Champions League

– Vi må være så nærme perfeksjon som det er mulig for resten av sesongen. Det er galskap, men det er den eneste måten du kan slå dette laget på, sier Klopp.

Etter kampen kunne vi se at Klopp var borte hos borteseksjonen, som ble holdt igjen etter kampslutt.

– Jeg så etter kona min! Hun var der med dem. Støtten var utrolig igjen. Det var ikke for å feire, men for å vise anerkjennelse. Jeg fant henne ikke, men hun var der, sa han om spaserturen han tok bort til borteseksjonen etter at han var ferdig i intervjusonen.

Fra borteseksjonen kunne vi også høre den nye Jürgen Klopp-sangen som vi også har sett videoer av fra Lisboa denne uken. Se en annen video av det under.

Melodien er «I Feel Fine» av The Beatles. Dette er teksten:

I'm so glad, that Jurgen is a red,
I'm so glad, he delivered what he said,
Jurgen said to me yo know,
We'll win the Premier league ya know, he said so
I'm in love him and I feel fine.