– Dette er et engelsk Clasico

Jürgen Klopp synes det er en overdrivelse å hevde at Manchester United har problemer.

Jürgen Klopp vet det blir hard kamp om de tre poengene når Manchester United kommer på besøk tirsdag kveld. Ettersom Manchester City først spiller mot Brighton onsdag, vil Liverpool innta tabelltoppen om de tar poeng i kveldens kamp. 

Samtidig kjemper gjestene fra Salford for å kvalifisere seg til neste års Champions League. De ligger for øyeblikket bare tre poeng bak den viktige fjerdeplassen.

– Vi møter ikke et lag som har problemer eller hva folk nå kaller det, sa Jürgen Klopp til journalistene under den andre delen av mandagens pressekonferanse.

– Vi møter Manchester United, og dersom jeg går gjennom laget deres, så har de en keeper i verdensklasse, og forsvarsrekka består av toppspillere. Jeg tror ikke McTominay og Fred kan spille, så det kan bli for eksempel Pogba og Matic sentralt på midtbanen. Lar vi Pogba slippe til for lett, vil han spille gjennom oss og bak oss, og skape alle mulige problemer.

– På topp kan de velge mellom for eksempel Sancho, Fernandes, Elanga eller Rashford. Jeg tror ikke Cavani blir klar, men uansett er det et sterkt lag vi møter. Det må vi være forberedt på, og ikke tenke på hva som skjedde i helgen og slike ting.

Form og tidligere resultater betyr ingenting

Liverpool vant hele 5-0 over Manchester United på Old Trafford i høst, men det er det ingen i Liverpool-garderoben som fokuserer på nå. Klopp påpeker at form og tidligere resultater ikke betyr noe som helst foran en kamp som dette.

– Dersom vi lar United gjøre som de vil, får vi enorme problemer. Vi må være på tå hev, og de på tribunene må være på tå hev. Vi må virkelig kjempe for tre poeng. Vi må ikke bli forledet til å tro at vi er i bedre form enn United. Vi har trodd vi var i bedre form enn andre lag et par ganger, og da har vi gått på smeller. 

– De ønsker seg de tre poengene som vi trenger, det er slik vi må tenke. Vi må være aggressive på en positiv måte. Vi må tenke at vi ikke har vunnet noe, at vi står med null poeng, og at dette er de tre viktigste poengene i vårt liv.

– Det er en slik innstilling vi trenger til denne kampen, på grunn av at kvaliteten på motstanderen er så høy, og de er for gode til at vi ikke kan ha den innstillingen.

– Jeg sa nylig at hver eneste kamp resten av sesongen er som en finale. Er det en kamp jeg ikke hadde trengt å påpeke det om, så er det kveldens kamp. Liverpool mot Manchester United vil alltid være som en finale.

– Det er et privilegium bare å være involvert i kamper som dette. Historien til de to klubbene, og rivaliseringen som eksisterer mellom dem, gjør dette utrolig spesielt. Du trenger ikke komme fra Liverpool eller Manchester for å skjønne det. Dette er et engelsk Clasico.

– Tidligere resultater betyr ingenting. Form betyr ingenting. Tabellposisjon betyr ingenting. Det eneste som betyr noe er innstillingen vi har når vi går ut på banen.