Manchester United-supporter:– De ønsker nok å rette på skaden etter 5-0-tapet, men har de kvalitetene til det?

United-podcaster frykter det kan bli stygge sifre for Manchester United når de møter et titteljagende Liverpool på Anfield i kveld.

Vi har pratet med Jay Mottershead fra Manchester United-fankanalen Stretford Paddock. Han gleder seg ikke til kampen på Anfield.

– Det er nok det mest nervøse jeg har vært før en Liverpool-kamp, vi så jo hva som skjedde på Old Trafford. På Anfield, mot et lag som jakter ligatittelen… jeg er bekymret for at det kan bli stygt.

Håper Rashford vil ta ansvar

Forrige møte endte som kjent med fullstendig ydmykelse av Manchester United for Liverpools hender. Liverpool ga seg ikke før det sto 0-5 på resultattavla på Old Trafford. Naby Keita, Diogo Jota og tre ganger Mohamed Salah satt alle ballen i nettet før Cristiano Ronaldo scoret et trøstemål – som ble annullert.

– Jeg håper spillerne følte seg ydmyket, det var en forferdelig kamp. Jeg tror aldri jeg har sett en dårligere kamp fra en venstreback enn Luke Shaw. Harry Maguire var fryktelig. Faktisk var hele laget fryktelige, men de to spesielt.

Mottershead er usikker på om tapet vil fungere som motivasjon for å få et resultat på Anfield.

– Jeg håper at de har lært fra det, men man trenger jo kvalitet, ikke bare lidenskap og lærdom. De har sikkert lyst til å rette på skaden men har de kvaliteten til det? Det er jeg ikke så sikker på.

– Denne sesongen er det alt for mange spillere som har skuffet oss. Player of the Year-kåringen i United vil handle om hvem som har vært minst dårlig, ingen har skilt seg ut med en god sesong.

HERJET: Mohamed Salah og Liverpool herjet i forrige møte med United på Old Trafford.

HERJET: Mohamed Salah og Liverpool herjet i forrige møte med United på Old Trafford.

Det er én spiller Mottershead håper kan lede vei.

– Marcus Rashford kan kanskje gjøre noe. Han har ikke hatt en spesielt god sesong, men han er United-fan og han er en av spillerne man vet virkelig vil ha kjent på 5-0-tapet. Han har scoret mot Liverpool og har en god statistikk mot dem så jeg håper han tar steget opp.

Rashford har scoret fem mål på 12 kamper mot Liverpool, senest i Old Trafford-kampen 13. mai, da Liverpool vant 4-2 etter mål fra Diogo Jota, to fra Roberto Firmino, og ett fra Mohamed Salah. Rashford og Bruno Fernandes scoret for Manchester United.

Cristiano Ronaldo har til sammenligning scoret tre mål på 13 kamper mot Liverpool (Ronaldo er ikke tilgjengelig til kveldens kamp da han sørger tapet av sin ufødte sønn). Liverpools egyptiske stjerne er langt mer effektive mot rivalen – Salah har scoret syv mål på bare ni kamper mot de røde djevlene. Han er også langt mer målfarlig enn sine kolleger. Firmino har tre mål på 16 kamper og Sadio Mané bare ett på 13 kamper mot Manchester United.

– Riktig å sparke Solskjær

Manchester United ligger på en femteplass på tabellen, tre poeng bak Tottenham på den lukrative fjerdeplassen. Etter andreplassen i korona-sesongen 2020/21, hadde den røde delen av Manchester håpet at forsterkninger som Jadon Sancho og ikke minst returen til Cristiano Ronaldo skulle være nok til å konkurrere med nabo City. Det var i hvert fall ingen som tvilte på fjerdeplassen. Da 20 BBC-eksperter skulle  velge sine topp fire før sesongstart, var det ikke noen av de som trodde at United kunne fullføre utenfor topp fire. Jermaine Beckford trodde derimot at Liverpool ikke ville kvalifisere seg til Champions League-fotball.

Enn så lenge ser det ikke ut til at mange BBC-eksperter får rett. Etter tap mot Watford i november – deres femte ligatap på sine siste syv kamper – sang Watford-supporterne «You’re getting sacked in the morning» mot Ole Gunnar Solskjær. De fikk rett. Solskjær var ferdig i United den 21. november.

– Jeg elsket Ole Gunnar Solskjær som spiller, og faktisk manager frem til denne sesongen, men hjulene hadde ramlet av bussen. Man så det på resultatene, opptredenene var elendige og det så ikke ut som at han visste hva han kunne gjøre for å snu den negative trenden. Nesten hvert dårlige resultat ble fulgt av et annet. Det mot Liverpool, Manchester City og Watford som ble dråpen. Det var riktig å gi han sparken da, mener Mottershead.

Erstatteren ble Ralf Rangnick, på midlertidig basis. Tyskeren er ansatt som manager frem til sommeren, og da fortsetter han i en konsulent-rolle i klubben i ytterligere to år. Det virker supporterne fornyød med.

– Ralf Rangnick har gjort en OK jobb. At han blir værende som konsulent etter sesongen er bra, vi trenger en fotballperson som kan jobbe med manageren. Det har aldri United hatt. Jeg håper han være med og påvirke litt, for alt for lenge har vi hatt pengemenn som ikke kan noe om fotball som har bestemt over hva som skal skje med førstelaget når det gjelder signeringer og kontrakter. Noe må endre seg.

Inspireres av Klopp og Liverpool

Når det gjelder manager så ser det ut til å at neste mann som får prøve seg i den vanskelige rollen blir nederlender Erik ten Hag. Han har litt av en jobb foran seg for å forsøke å løfte laget tilbake til gamle takter.

Manchester United har ikke vunnet ligatittelen på ti år. Det hadde vært uhørt på 90- og 00-tallet. Da var det de røde djevlene som herjet Premier League, og Liverpool som forsøkte å karre seg opp igjen.

– Jeg husker Liverpool-lagene på 90- og 00-tallet godt og bruker de som et eksempel på at man ikke kan ta noe for gitt. Jeg husker at vi dro til Anfield og så bannere blant hjemmepublikummet som ba oss om å komme tilbake når vi hadde vunnet 18 titler. Det gjorde vi, og vi vant 19 og 20 også.

– Det er lett å tenke at man er United, vi kan aldri gå 20-30 år uten å vinne ligatittelen. Men vi har gjort det selv. Pappa og alle kameratene hans var veldig emosjonelle da United vant sin første Premier League-tittel for de hadde ventet i 26 år. Så det kan skje. Det kan skje med alle.

FESTKVELD: ....for gjestene.

FESTKVELD: ....for gjestene.

Mottershead mener at ansettelsen av Klopp ble den store forandringen for Liverpools del.

– En ting som imponerte meg med Klopp da han kom til Liverpool var at han var ærlig om situasjonen. Han sa at det ville ta tid, ikke at man skulle vinne ligaen med én gang. Det ville ta noen år. Og han klarte det.

– Vi må vise like mye tålmodighet med den nye manageren. Vi har vært her før, vi har hatt så mange falske starter og vi må endre noe. Vi må backe Erik ten Hag, ansette folk over han som vet hva de driver med, gi han litt tid og forhåpentligvis kan vi komme oss ut av dette rotet.

Til tross for at store trofeer og ligatitler mer eller mindre har uteblitt, har ikke alle resultatene vært helt krise.

– Det har vært ganske dårlig de siste fire-fem årene med tanke på trofeer, men vi har hatt noen gode plasseringer på tabellen. Det har vært to andreplasser, en tredjeplass, vi har vunnet noen store kamper. Det har ikke vært bare elendighet men vi har ikke hatt en ordentlig strategi og struktur på plass som kan forhindre at vi går gjennom det United gjorde på 70-tallet og Liverpool på 90- og 00-tallet.