Etter bare to seiere på 13 forsøk har Jürgen Klopp enorm respekt for Ralf Rangnick

– Dette var ikke gode nyheter for andre lag, var Jürgen Klopps respons da Manchester United ansatte Ralf Rangnick som midlertidig manager.

I kveld leder Rangnick et lag mot Liverpool for første gang i sin managerkarriere, når Manchester United kommer på besøk til Anfield.

Rangnick er imidlertid ikke noen ukjent motstander for Liverpool-manager Klopp. De har møtt hverandre 13 ganger tidligere, og Klopp har gått seirende ut av bare to av alle disse duellene.

Det er få andre managere i fotballverden som Klopp har større respekt for enn Rangnick.

Det siste ligamøtet mellom dem endte uavgjort 1-1, da Rangnicks Hoffenheim møtte Borussia Dortmund i oktober 2010. Det er altså hele elleve og et halvt år siden sist de to tyskerne ledet hvert sitt lag mot hverandre.

Deler fotballfilosofi

Det er få som har bedre innsikt i hva Klopp ønsker å få til på en fotballbane enn nettopp Rangnick. Duoen deler fotballfilosofi, og har en tendens til å signere de samme spillertypene. Noe Rangnick påpekte så sent som i går. 

– Jürgen har bygget dette laget i løpet av de siste seks og et halvt årene. Seks eller sju av spillernes deres har vært mine spillere, da jeg hentet dem til mine klubber på et tidspunkt ingen kjente til dem, sa Rangnick.

– Det er ingen tilfeldighet at Liverpool er den klubben med flest spillere fra mine tidligere klubber, på grunn av deres spillestil. Måten Liverpool ønsker å spille på er ganske lik måten jeg ønsker at mine lag skal spille på, la han til.

Naby Keita har tidligere uttalt at Rangnick «behandlet han som en sønn» da han hentet midtbanespilleren til RB Salzburg, og den midlertidige United-manageren var også senere Keitas trener i RB Leipzig.

63-åringen har også vært involvert i karrieren til Liverpool-spillere som Sadio Mané, Ibrahima Konate og Takumi Minamino gjennom sin jobb som sportsdirektør i de to Red Bull-klubbene.

Rangnick var også mannen som hentet Roberto Firmino til Hoffenheim, og Joel Matip spilte under ham i Schalke. 

SAMME FOTBALLFILOSOFI: Ralf Rangnick har ikke klart å få Manchester United til å spille Klopp-fotball ennå.

SAMME FOTBALLFILOSOFI: Ralf Rangnick har ikke klart å få Manchester United til å spille Klopp-fotball ennå.

Har ikke hatt nok tid

Rangnick og Klopp har kjent hverandre lenge.

– Jürgen og jeg har kjent hverandre siden 1997. Jeg var ikke hans mentor. Det var det Wolfang Frank som var. Men vi har alltid holdt kontakten, og har et godt forhold til hverandre. Vi respekterer hverandre, og det vil vi fortsette å gjøre, sa Rangnick i desember.

Klopp mener at Rangnick allerede har utgjort en positiv forskjell på Old Trafford, i de få månedene han har hatt jobben som midlertidig manager.

– Du kan se endringene han har gjort, og de delene han har forbedret. Han tok på seg en vanskelig jobb, og har ikke hatt nok tid, sa Liverpool-manageren til pressen mandag.

Liverpool var åtte poeng foran Manchester United da Ole Gunnar Solskjær fikk sparken. Med blanke ark og fargestifter hadde Rangnick små muligheter til å rette opp alle feilene fra i går på den korte tiden han har hatt i United, og Liverpool har nå et forsprang på hele 19 poeng til sin erkerival, og United har også en kamp mer spilt.

Konsulentrolle

Det er snakk om at Rangnick skal få en rådgiverrolle i Old Trafford-klubben, men tyskerens fremtid i United virker uansett litt vag akkurat nå.

– Vi er blitt enige om en konsulentrolle, sa tyskeren for ti dager siden.

– Selvsagt er det viktig å klaregjøre hvem den nye manageren vil være, slik at rekrutteringsprosessen kan starte. For å finne de beste spillerne må du vite hvem manageren vil være, og hvordan han ønsker å spille, uttalte Rangnick til Sky Sports News i forbindelse med at Erik ten Hag nå ser ut til å få managerjobben på Old Trafford.

– Det vil ikke være nok å hente inn tre eller fire nye spillere. Det vil trengs flere, når du tar i betraktning hvor mange av dagens spillere som ikke lenger vil være her fordi kontrakten løper ut. Sett bort fra målvaktposisjonen så trenger vi å styrke stallen i alle posisjoner, sa Rangnick til Sky Sports News.

Gjensidig respekt

Jürgen Klopp vet bedre enn de fleste at han har en formidabel motstander i Rangnick, noe han også ga uttrykk for under sin pressekonferanse mandag.

– Forholdet vårt er satt på pause nå som han er blitt Manchester United-manager. Jeg respekterer hans jobb. Han respekterer min. Jeg kan ikke gjøre dette til en Klopp-Ragnick-kamp, jeg vil ikke det, sa han.

– Ralf forsøker å organisere laget, og gi dem struktur med den stallen de har. 

Liverpool - Manchester United spilles tirsdag klokken 21.00 og blir vist på TV 2 Sport Premium.