– Fotball handler om momentum

Pep Guardiola var fornøyd med responsen etter hvilen, men det ble for vanskelig å hente opp en 3-0-ledelse på Wembley.

Pep Guardiola har ledet Manchester City til fem semifinaler i FA-cupen på Wembley, men kun én gang har det blitt finale. Lørdag måtte han nok en gang se seg slått ut i nest siste hinder, denne gangen mot rivalen Liverpool. 

Etter kampen forklarer spanjolen at han måtte gjøre endringer på laget etter en voldsom periode med krevende kamper. City måtte kjempe med alt de hadde for å slå ut Atletico Madrid av Champions League i midtuken, mens Liverpool fikk en billigere reise hjemme mot Benfica. 

– Vi trengte friske ben og startet veldig bra, spesielt med Jack (Grealish) og Joao (Cancelo), før vi slapp inn et mål på dødball. Liverpool er veldig sterke der, sier Guardiola ifølge mancity.com.

– For passive

2-0-målet kom etter en tabbe av keeper Zack Steffen, som ble tatt i forsvar av sin manager etter kampen. 

– Det var et uhell. Zack er en strålende målvakt, og han gjorde mye bra etter feilen. Ederson var nære ved å gjøre det samme i forrige kamp. Sånn kan skje, men vi trenger at keeper er med i spillet i vår type fotball, sier Guardiola. 

Like før pause satte Liverpool inn et kunstverk av en scoring, som gjorde jobben enda vanskeligere for de lyesblå. Likevel kom de ut etter hvilen og skapte nytt liv i kampen. 

– Vi var for passive i første omgang, men i andre omgang hadde vi momentum og guttene viste stolthet. Vi så ikke trøtte ut, og det viser at fotball handler om momentum. Vi skapte flere store sjanser, før de fikk noen store mot slutten på kontringer, sier han. 

Guardiola er stolt over responsen til laget. 

– Vi kjempet for hver ball og var nære ved å komme tilbake, sier han. 

For City er det nå to trofeer igjen å kjempe om denne sesongen. I Premier League leder de fremdeles med et poeng. I Champions League er Real Madrid motstander i semifinalen.