– Jeg vil ikke ha noen unnskyldninger

Pep Guardiola sier det er en krevende periode for Manchester City-troppen - men han klager ikke.

– Det er en veldig vanskelig periode, men jeg har sagt til spillerne at jeg ikke vil ha noen unnskyldninger. Vi må dra til Wembley og spille vårt spill, sier Pep Guardiola før semifinalen i FA-cupen mot Liverpool. 

– Semifinaler i FA-cupen er alltid vanskelige, spesielt mot dette laget. Selv med spillere som er friske og uthvilte, sier han ifølge mancity.com.

Guardiola har enormt med erfaring fra FA-cupen - for femte gang har han tatt de lyseblå til semifinale. Men bare én av de fire foregående sesongene har det endt med finaleplass. Jürgen Klopp er på sin side klar for sin første semifinale i FA-cupen.

– Vi er stabile, men har ikke gjort det så godt på dette stadiet av turneringen. Vi har muligheten til å nå finalen i det som er en turnering med mye historie, sier han.

Klager ikke

Guardiola og Klopp må lede lag gjennom et tett kampprogram med viktige kamper omtrent hver tredje dag. Spanjolen vil ikke klage av den grunn. 

– Som manager har jeg lært at du må tilpasse deg terminlisten når du kommer langt i ulike turneringer. Det nytter ikke å klage. Vi er her fordi vi kjemper om trofeer, og det ville vært lange uker om vi ikke gjorde det, sier han.

– Vi ønsker å være her fordi vi ønsker å kjempe om trofeer. Det er ikke en perfekt situasjon, men vi skal være på plass og prøve å vinne kampen, sier han. 

I fjor endte semifinalen med tap mot Chelsea - også det rett etter en Champions League-midtuke. 

– Vi tok oss til semifinalen i Champions League i Dortmund, og tre dager senere møtte vi Chelsea her. Vi var ikke gode i første omgang. I andre omgang presset vi dem, men det var vanskelig å bryte ned deres defensive system. Forhåpentligvis gjør vi det bedre denne gangen, sier Manchester City-manageren.