Klopp:– Jeg ønsket alltid å være treneren for det laget som kunne slå det beste laget i verden

Jürgen Klopp omtaler Pep Guardiola som verdens beste trener før dagens kamp.

Kl. 17.30 smeller det på Etihad Stadium, når Liverpool og Manchester City braker sammen i det som er en kamp som langt på vei kan avgjøre hvor ligatittelen 2021/22 ender opp.

Mye har blitt sagt og skrevet om den store luken Manchester City hadde på toppen av tabellen i januar og februar. Jürgen Klopp forteller at han og laget bare har konsentrert seg om seg selv.

– Det som er 100 prosent sant, er at det vi gjorde var normalt. Dersom vi ikke hadde gitt det et forsøk, ville jeg vært skuffet, sa Klopp på den lukkede delen av pressekonferansen før City-kampen.

– Dersom du går inn i en sesong, og det eneste du har er å vinne ligamesterskapet, så er ikke vi en slik klubb. Vi kan ikke være en slik klubb, på grunn av City og de andre lagene som også ønsker å vinne. Så dersom vi ikke vinner ligaen vil det være skuffende, men det er andre ting å gå for, kvalifisering til Champions League, andre cuper og Champions League, sier han.

– Det er mye å kjempe for, og for de andre trenger du momentum, og du trenger rytme. Uansett hvilken situasjon du er i, når du kommer til tidlig i januar, så må du jobbe utifra det, sier han.

Vil være den som kan slå den beste

Mens City har snublet, har Liverpool vunnet ti kamper på rad. Med seier på Etihad Stadium vil de røde gå forbi City.

– Dersom avstanden er for stor, så må du tette luken – til ett poeng. Det handlet ikke om oss. Vi har bare vunnet kampene, mens City ikke har vunnet alle sine, sier Klopp.

Han mener laget hans bare har gjort det som er forventet – de har gitt det et forsøk.

– Det var det som var forventet fra oss. Jeg forventer ikke at vi skal vinne alle kamper, men jeg forventer at vi alltid skal prøve, og det var det vi gjorde. Vi visste at det var 14 poeng, men vi brydde oss ikke. Vi måtte bare ta så mange poeng som mulig til slutten av sesongen. Den situasjonen endrer seg ikke.

Klopp sier igjen at Guardiola er verdens beste trener.

– Jeg vil ikke savne dette, det vet jeg. Alt det jeg sier om City mener jeg virkelig. Pep er den beste treneren i verden, og det har jeg ingen problemer med, men jeg ønsket alltid å være treneren til det laget som kunne slå det beste laget i verden.

– Det har jeg faktisk oppnådd på et vis, og nå må vi sørge for at det skjer på søndag.

Manchester City - Liverpool har avspark kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium.