Alt du trenger å vite før Man City - LiverpoolDet er klart for den viktigste ligakampen på mange, mange år

Det er ingen grunn til å snakke ned hvor viktig kveldens kamp mot Manchester City er. Heller ikke Jürgen Klopp gjør det.

Det er ingen som snakker ned hvor viktig dagens kamp mot Manchester City er. 15. januar var luken fra de lyseblå og ned til Liverpool på 15 poeng. I dag kan Liverpool gå forbi, dersom de vinner. Selv om de røde hadde to kamper til gode, var det fortsatt kamper som skulle vinnes, og det er fantastisk det Jürgen Klopps lag har gjort de siste månedene.

Liverpool kommer til Etihad Stadium etter ti strake seire i ligaen, og ni strake borteseire i alle turneringer. Nå kommer den viktigste og største kampen – men dessverre er det mot et glimrende Manchester City-lag.

De røde har kun vunnet én ligakamp på Etihad under Klopp, men da var det Manuel Pellegrini som var manager. Siden Pep Guardiola tok over har ikke de røde vunnet her i ligaen – men på denne dag i 2018 ble det 2-1-seier da Liverpool tok seg til semifinalen i Champions League på Citys bekostning. Den gang var det Mohamed Salah som scoret det avgjørende målet, som sendte borteseksjonen til himmels.

Hva sier managerne?

Klopp omtaler det som en av de største utfordringene i fotballen.

– Hvis vi vinner så leder vi med to poeng, og da er ingenting avgjort. Hvis vi taper er vi fire poeng bak, og City vil ikke tro det er over da. Med uavgjort er det ett poeng opp. Jeg ser frem til kampen, en av de største utfordringene i fotball. Vi har kvalifisert oss til en stor kamp med sesongen vi har hatt så langt. Jeg kan se for meg at mange vil se kampen, og vi skal gi det et forsøk, sa han på fredagens pressekonferanse.

Selv om de røde har tettet den store luken, tror ikke Klopp at Guardiola kjenner på presset.

– Det er ikke som at jeg tenker «de er under mer press enn oss». De spiller hjemme, og er iskalde i stort sett alle kamper de spiller. Det må vi også være, sier Klopp.

NYTT MØTE: Liverpool drar til Etihad Stadium igjen i kveld. Da for fulle tribuner.

NYTT MØTE: Liverpool drar til Etihad Stadium igjen i kveld. Da for fulle tribuner.


Guardiola sier at rivaleriet han har med Liverpool og Jürgen Klopp overgår det han hadde med Real Madrid da han ledet Barcelona med stor suksess. Da var José Mourinho manager, og det var alt annet enn et godt forhold.

– Jeg vil huske perioden min her når jeg ser tilbake og spiller golf. Jeg vil huske at min største rival var Liverpool, det er helt sikkert, sier Guardiola.

Han mener at laget hans ikke ville vært like bra om det ikke var for Liverpool.

– Det er ingen tvil om at vi ikke ville vært like gode, om det ikke var for dem. Med 100 poeng, og så 98, er de like bak deg, og når du har noen som presser deg må du ta det neste steget, sier Guardiola videre.

Han har planer om å invitere Klopp inn på et glass vin på søndag, men kun dersom laget hans vinner.

– Dersom vi vinner, vil jeg elske det! Da skal jeg invitere ham. Han har sagt mange ganger at vi er en rik klubb, så vinen vil være perfekt, av høy kvalitet.

Hvordan er skadesituasjonen?

Jürgen Klopp har igjen en skadefri tropp å velge fra. Roberto Firmino manglet på treningsbildene på fredag, men skal ikke være skadet, og vil med all sannsynlighet være med på Etihad Stadium.

Det er en utrolig luksus for Klopp.

For City er en svært viktig spiller ute, dersom Guardiola snakket sant på torsdag.

Ruben Dias er Citys beste midtstopper. Portugiseren har vært skadet i over en måned, og målet var at han skulle rekke storkampen. Det ser han ikke ut til å gjøre, selv om det ble meldt at han var tilbake i trening allerede før landslagspausen – så det må være lov å være skeptisk til akkurat den meldingen. Det vil ikke være første gang en manager holder tilbake litt informasjon om skader på viktige spillere foran en gigantkamp.

Utenom det har Guardiola en så og si full stall han kan velge fra. Benjamin Mendy er fortsatt uaktuell på grunn av en pågående straffesak, og Cole Palmer er ute – men han ville uansett neppe spilt her.

UTE? Pep Guardiola har meldt at Ruben Dias vil miste kampen.

UTE? Pep Guardiola har meldt at Ruben Dias vil miste kampen.

Hvordan har det gått så langt?

Liverpool er poenget bak Manchester City, og vil klatre til topps på tabellen dersom de skulle klare å vinne.

Denne sesongen står Manchester City med 23 seire, fire uavgjorte tre tap – 73 poeng

Liverpool har 22 seire, seks uavgjorte og to tap – 72 poeng.

Klopp sitt lag har også bedre målforskjell, og de siste månedene er det de røde som har tatt flest poeng, og har altså tatt igjen det store forspranget City hadde.

Dersom vi går tilbake til starten av 2018/19-sesongen, har Liverpool og Man City spilt 144 kamper i Premier League. City har vunnet 108, spilt uavgjort i 14 og tapt 22. Liverpool har vunnet 104, spilt uavgjort i 25 og tapt 15 ganger. City har tatt 338 poeng, og Liverpool 337.

– Det er stort, og jeg er overrasket over de tallene for å være ærlig. Det er enormt, sier Klopp.

Da lagene møttes tidligere denne sesongen endte det 2-2 på Anfield, i en kamp der Mohamed Salah var helt outstanding – mens City kanskje var best i banespillet. Uten å snakke ned noen, bør det tas med at Thiago Alcantara og Trent Alexander-Arnold var ute i den kampen, og at det var Curtis Jones og James Milner som spilte. Nå har Klopp altså muligheten til å kjøre fullt lag.

Hvem skal starte?

Klopp kan velge og vrake blant sine aller beste menn. Alexander-Arnold og Thiago var altså ute sist lagene møttes – men vi forventer at begge starter her. De røde har en fantastisk statistikk med Thiago på laget. Han har 12 starter og 12 seire i Premier League denne sesongen – måtte det fortsette!

Joel Matip startet på benken i Lisboa, da Ibrahima Konaté startet sammen med Virgil van Dijk. Her forventer vi at Matip kommer inn med all sin rutine.

Naby Keita gjorde en god kamp borte mot Benfica, men det vil være overraskende om ikke kaptein Jordan Henderson kommer inn fra start, sammen med Fabinho og Thiago.

Angrepet er det store spørsmålet... Mohamed Salah er ikke i sin beste form, men det virker utenkelig å vrake egypteren i en så gigantisk kamp nå. Nå er også Tottenhams Hueng-min Son bare tre mål bak ham i jakten på toppscorertittelen i Premier League. Er det dette som skal til for å få Salah i gang igjen foran mål?

Han og Mané ble tatt av banen etter 61 minutter på Estadio da Luz, og trolig vil begge starte. Hvem som får den siste plassen er det store spørsmålet...

Diogo Jota har vært ekstremt målfarlig, Luis Diaz var best av alle i Portugal i midtuken, og Roberto Firmino er den som kjenner systemet og medspillerne sine best. Det blir veldig spennende å se hvem Klopp går for.

Hvem mener du burde starte? Ta ut ditt lag her.

DILEMMA: Jürgen Klopp har mye å velge mellom på topp.

DILEMMA: Jürgen Klopp har mye å velge mellom på topp.

Hva kan du lese før kampen?

Det var alt annet enn god stemning mellom Liverpool FC og Raheem Sterling da han ble solgt til City.

Thiago og Pep Guardiola kjenner hverandre godt. Det var den eneste spillere Pep krevde å få med seg til tysk fotball.

Nå starter det for alvor... De 23 kampene som vil avgjøre alt.

Guardiola har fått et overtak på Klopp. Nå må trenden snus igjen.

Jamie Carragher mener rivaleriet mellom City og Liverpool nå overgår alt annet vi har sett i engelsk fotball.

Kommentar: Fem spillere fortjener en plass i laget, men kun tre får starte. En av dem bør være Roberto Firmino.

Fem ganger det har gått hett for seg mellom kamphanene Liverpool og Manchester City.

Pep Guardiola er helt uenig i at det noen gang har vært en luke på 14 poeng mellom lagene...

Podcast: – Definitivt en av de største kampene i klubbens historie og Liverpool er absurd bra nå.

Vi har snakket med Kåre Ingebrigtsen, som har spilt to ganger for Manchester City mot Liverpool.

Klopps luksusproblem: Hvem skal han bruke på topp?

Hvordan kan du følge kampen?

Manchester City - Liverpool har avspark kl. 17.30, og blir vist på TV 2 Sport Premium.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).