Han nektet å trene og agenten kalte Carragher for en «p*kk» – Raheem Sterlings avskjed med Liverpool var av det sure slaget

Forholdet mellom Raheem Sterling og Liverpool surnet. Nå er han Pep Guardiolas mest betrodde spiller.

Liverpools stjerneskudd slo seg vrang og gjorde samarbeidet umulig. Raheem Sterling fant seg i stedet til rette i Manchester City, men har aldri klart å la Liverpool-situasjonen ligge.

Forholdet surnet

Rafa Benitez signerte Raheem Sterling fra Queens Park Rangers sitt akademi i 2010 for bare 600 000 pund, og Liverpool solgte han videre til Manchester City i juli 2015 for 44 millioner pund.

I løpet av de fem årene på Merseyside gikk han fra et lovende ungt talent på reservelaget, til en essensiell del av troppen som kjempet til siste slutt om ligagullet i 2013/14. Neste sesong scoret han nest flest mål for de røde (11), bare slått av en avtroppende legende i Steven Gerrard (13).

DEN GANG DA: Sterling i rødt, med to andre Liverpool-spillere Philippe Coutinho og Jordon Ibe.

DEN GANG DA: Sterling i rødt, med to andre Liverpool-spillere Philippe Coutinho og Jordon Ibe.

Ungdomstiden hans i Liverpool var preget av mange negative historier, blant annet måtte han møte i retten anklaget for legemsfornærmelser mot en tidligere kjæreste. Han var også avbildet i pressen med diverse rusmidler.

Forholdet til klubben og supporterne surnet i 2015 da han nektet å signere noen ny kontrakt, ga et kontroversielt intervju til BBC bak LFCs rygg, og hans omstridte agent Aidy Ward ga sitt eget intervju til London Evening Standard. Der sa Ward at ingen sum i verden kunne få Sterling til å bli værende på Merseyside, han sa han ikke brydde seg det grann om Liverpools rykte og kalte Liverpool-legende Jamie Carragher for «a knob» (en pikk).

Sterling nektet å trene og ville ikke bli med laget på pre-seasontur til Asia. Omsider fikk han viljen sin.

Den sommeren forsvant en av Englands mest spennende, unge talenter ned M62 og til Manchester City. Jordon Ibe var en annen ung spiller mange trodde skulle ta over for Sterling, men det ble med troa, håpet, drømmen.

Raheem Sterling i Manchester City

Sterlings to første sesonger i Manchester City var så-som-så, og han scoret henholdsvis seks og sju mål i ligaen. Men så skjedde det noe. Plutselig var han ikke så ung og umoden lengre. Han har etablert seg som et soleklart førstevalg for Pep Guardiola, og det er neppe noen fra City som angrer på at de åpnet lommeboken for syv år siden. I 2017/18 scoret han 18 ligamål, 17 i 2018/19 og i 2019/20 nådde han en personlig topp med 20 mål på 33 ligakamper.

På 329 kamper for de lyseblå har han scoret 128 mål. På de 129 kampene han spilte for Liverpool, scoret han 23 mål. Dette ifølge Transfermarkt.

I januar 2021 gikk han forbi Lionel Messi som den spilleren Guardiola har brukt mest. Etter en liten formdupp på starten av sesongen, er Sterling tilbake som en nesten selvskreven spiller i Guardiolas startellever. Sterling startet de fleste kampene fra benken i startet av 2021/22-sesongen, og innrømmet at han var åpen for å spille fotball i en annen liga i fremtiden. Guardiola mente at Sterling måtte prate på banen  stedet, og kjempe for plassen sin i laget.

Sterling har tydeligvis lyttet og Guardiola har likt det han har sett. Siden Everton-kampen i slutten av november har han vært nærmest fast inventar – så fast man kan bli i et lag ledet av en mann som elsker å rotere på laget.

Det ga kjapt resultater. Den jamaikanskfødte vingen ble kåret til Premier Leagues beste spiller i desember og har scoret ni ligamål på de 15 siste kampene.

Gjensyn med Liverpool

Sterling forlot Liverpool under ekstremt bitre forhold. I hver eneste retur til Anfield etter overgangen har han blitt møtt med pipekonsert, og Sterling selv har virket tynget av anledningen – noe som har ført til at pipingen har blitt enda høyere. Det funker jo tross alt. Det er neppe tilfeldig at Sterlings eneste mål på Anfield siden han byttet farger kom i februar 2021 – foran tomme tribuner.

HISSIG: Det ble dårlig stemning mellom Sterling og Gomez på Anfield i 2019.

HISSIG: Det ble dårlig stemning mellom Sterling og Gomez på Anfield i 2019.

I 2019 tok følelsene fullstendig overhånd da han havnet i duell med Joe Gomez. Liverpool ledet 3-1, Manchester City følte seg bortdømt av dommer Michael Oliver, og Sterling yppet seg med England-kollegaen. Gomez dyttet Sterling enkelt til side, men Sterling klarte ikke å la det ligge.

Da de to spillerne meldte seg til landslagstjeneste dagen etter Anfield-kampen, barket de sammen igjen. Sterling gikk fysisk til angrep på Gomez, og som resultat av konfrontasjonen ble han utelatt fra England-troppen som skulle møte Montenegro den uka.

Sterling har nok ikke bare dårlige minner fra Liverpool-tiden. Han har en datter i Liverpool. Da han ble intervjuet av The Players’ Tribune i 2019 fortalte han at datteren er Liverpool-supporter og liker å synge Mo Salah-sangen til han for å erte han.

Manchester City - Liverpool har avspark kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium.