– City er en helt annen klubb nå enn da jeg var der

Vi har tatt en prat med en tidligere City-spiller før søndagens kamp.

Det er snart 30 år siden Manchester City signerte Kåre Ingebrigtsen fra Rosenborg, etter at trønderen hadde vært på et uke langt treningsopphold, da City ble trent av Peter Reid som spillende trener. Han er sammen med Åge Hareide, Alfie Haaland og Egil Østenstad de fire nordmennene som har fått førstelagskamper for City.

Ingebrigtsen, som nå er sportssjef i Åsane, har sin egen storkamp denne helgen. Lørdag kveld skal laget hans til Brann Stadion for å møte klubben han trente i 2021 i OBOS-ligaen.

– Det er såpass lenge siden ja. Herrefred, det er har skjedd mye. Den gang var det en helt annen klubb, som hørte til på en helt annen plass, både i hierarkiet og i Premier League, men også med stadion og Maine Road. Den gang var det helt andre tider, sier han til liverpool.no.

56-åringen spilte 15 kamper for Man City. To av dem var mot Liverpool.

– Jeg husker spesielt kampen på Maine Road. Da spilte jeg spiss sammen med Niall Quinn, og det var en av få ganger jeg fikk spille spiss, sier han.

Den kampen endte 1-1 i april 1993, og Ingebrigtsen kom inn etter en halvtime da Mike Sheron ble skadet. Det var Garry Flintcroft som scoret målet for hjemmelaget, før Ian Rush utlignet 20 minutter ut i andreomgangen.

Den andre kampen nordmannen fikk mot Liverpool var på Anfield i januar 1994. Da var han med fra start.

– Jeg husker at Ian Rush scoret to mål, og at det andre kom på overtid… Anfield var også annerledes den gang, men jeg husker at det var veldig god stemning, sier han.

I 2008 ble Manchester City kjøpt opp av Sheik Mansour. Under sine nye eiere har klubben dominert engelsk fotball det siste tiåret.

– Det er sånn fotballen er blitt, med utenlandske eiere. En kan like eller mislike det, men slik er det. City-supporterne jeg kjenner fra tiden da jeg spilte var ikke akkurat bortskjemte, så jeg unner dem i alle fall all den suksessen klubben får, og det de får være med på. Hvem som bør eie fotballklubber er en annen diskusjon, og der blir jeg for liten, sier han.

Følger fortsatt med på City

Ingebrigtsen forteller at han fortsatt følger godt med på engelsk fotball, og spesielt Manchester City.

– Jeg følger med. Det har alltid vært sånn at jeg følger med på engelsk fotball. Det blir slik at det blir laget ditt når du har spilt der og sånn, sier han.

– Men det er ikke slik at det går utover familien min dersom City skulle tape, eller ikke bli ligamester.

Han ser frem til kampen på søndag.

– Det blir veldig spennende. Det er to fantastiske lag som møtes, som står enormt bra mot hverandre. Jeg liker å se disse lagene mot hverandre, med to fantastiske trenere som utvikler seg i forhold til hverandre, sier han.

– Jeg var på Anfield og så Liverpool vinne 4-3 for fire år siden. Da var det en veldig romantisk tilnærming, men slik er det ikke nå lenger. Liverpool har endret seg fra å være et enormt kontringslag, til et lag som må angripe mot motstandere som ligger dypt. Det er veldig artig å se hvordan disse trenerne utvikler seg.

Manchester City - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium.