– Jeg vet ikke om jeg har opplevd å lede med 14 poeng, og at luken ble kuttet til ett poeng

Jürgen Klopp fikk spørsmål om Manchester City ville kjenne på presset etter at de røde har kuttet luken.

Søndag skal Liverpool til Etihad Stadium, for en kamp som langt på vei kan avgjøre hvor ligatittelen ender opp denne våren. Manchester City har ett poengs ledelse før oppgjøret. VI skal ikke lenger tilbake enn til 15. januar da avstanden var 14 poeng.

Pep Guardiola tok seg tid på torsdag til å si at det aldri var en luke på 14 poeng, på grunn av Liverpools to hengekamper. Klopp har blitt spurt om det samme.

– Jeg vet at det var 14 poeng, men vi hadde to kamper til gode. En var mot Leicester, og den andre var Arsenal, og det var Arsenal på bortebane. Det er ikke en kamp der du kan ta poengene for gitt og regne dem med, svarte Klopp på den lukkede delen av fredagens pressekonferanse.

Han fikk spørsmål om han ville kjent på presset dersom det var hans lags forsprang som ble spist opp på den måten.

– Om jeg ville? Jeg vet ikke. Jeg vet ikke om jeg noen gang har ledet med 14 poeng, og at luken ble kuttet til ett poeng helt plutselig. Jeg kan ikke huske det, sier Klopp.


– Jeg vil ikke se for meg at de føler at de er under større press, så jeg kan ikke besvare spørsmålet. Vi er ikke i den situasjonen, og jeg kan ikke huske å ha vært i den, sier han.

Tror ikke de vil kjenne ekstra press

City har på papiret et enklere kampprogram denne våren, leder med ett poeng, og har hjemmesupporterne i ryggen på søndag.

– Det er ikke som at jeg tenker «de er under mer press enn oss». De spiller hjemme, og er iskalde i stort sett alle kamper de spiller. Det må vi også være, sier Klopp.

– Programmet vårt er galskap så klart. Vi spiller mot City, Benfica, City, United og Everton. De vil håpe at vi skal feire i tre-fire dager dersom vi vinner noen av kampene mot City, men det skjer ikke.

RIVALER: Jürgen Klopp og Pep Guardiola sine lag har levert på et vanvittig nivå de siste sesongene.

RIVALER: Jürgen Klopp og Pep Guardiola sine lag har levert på et vanvittig nivå de siste sesongene.


Overrasket over tallene

Dersom vi går tilbake til starten av 2018/19-sesongen, har Liverpool og Man City spilt 144 kamper i Premier League. City har vunnet 108, spilt uavgjort i 14 og tapt 22. Liverpool har vunnet 104, spilt uavgjort i 25 og tapt 15 ganger. City har tatt 338 poeng, og Liverpool 337.

– Det er stort, og jeg er overrasket over de tallene for å være ærlig. Det er enormt, sier Klopp.

– Dersom noen hadde spurt meg for fire år siden, i 2018 eller når det var, om jeg tror at det er mulig og at vi er så nære, så ville jeg svart «eh, egentlig ikke». De ville ikke hatt så mange poeng som de har hatt dersom vi ikke var der, og det er det samme for oss. Vi har presset hverandre skikkelig. Det er sannheten, og det er fint.

– Man City er sett på som det beste fotball-laget i verden, og de har ett poeng mer enn oss. Hva sier det deg? Nettopp… Vi har åpenbart gjort noe riktig, og det vet jeg. Jeg er fornøyd med det, men det ville vært hyggeligere dersom vi hadde hatt 20 poeng mer i den perioden, for da ville vi ha vunnet en ekstra tittel eller mer sølvtøy. Det er greit som det er, grunnlaget er lagt, så la oss nå ta det herfra.

Manchester City - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium.