Tok med 40 fra støtteapparatet på en hytte i skogen med fri bar

Liverpools støtteapparat hadde en god fest i pre-season.

Vi har kommet godt ut i april måned, og Liverpool er fortsatt med i alle turneringer. De røde har vunnet ligacupen, er i semifinalen i FA-cupen, kvartfinalen i Champions League, og har en mulighet til å vinne Premier League igjen.

Klubben har ikke vært i en bedre posisjon i nyere tid.

Etter en veldig vanskelig fjorårssesong, som på mirakuløst vis ble reddet inn til en tredjeplass i Premier League i siste serierunde etter et skademareritt uten like, var Liverpool på en veldig langvarig og krevende treningsleir i Østerrike.

Simon Hughes i The Athletic deler detaljer om en fest som ble arrangert. 

«Liverpools tropp hadde vært borte i lenger enn tre uker, da en melding ble sendt på WhatsApp til 40 medlemmer av støtteapparatet. En ny gruppe hadde blitt laget av en som sto Jürgen Klopp nær, med invitasjon til en fest», skriver Hughes.

Manageren ønsket å takke alle for at de hadde stått på gjennom en tøff periode, der mange av dem hadde vært borte fra familien sin i lang tid.

En hytte i skogen med fri bar

På grunn av pandemien ble det laget to ulike «bobler» i juli, der den ene delen av støtteapparatet ble avlastet av den andre halvveis gjennom en treningsleir. En treningsleir som beskrives som den tøffeste spillerne har vært gjennom siden Klopp kom i 2015.

«Stedet var en hytte, et stykke unna hotellet til laget, bortgjemt i et skogsområde høyt over alpebyen Seefeld i Østerrike. Det var en buffet med røkt kjøtt og oster, og deltakerne kunne bestille hva de ville fra en fri bar», skriver Hughes.

Klopp skal ha gått rundt og snakket med alle. Temaene var OL i Tokyo, som Klopp fulgte tett, og fotballen. De hadde blitt tydelig hvor høyt han verdsatte Harvey Elliott – samtidig som han avfeide historiene som linket de røde til Saul Niguez fra Atletico Madrid, som til slutt endte opp i Chelsea på lån.

Festen skal ha blitt avsluttet ved midnatt, på grunn av trening dagen etter. Etter den lange treningsleiren i Østerrike, fortsatte Liverpool pre-season med en treningsleir i franske Evian.

Denne sommeren kommer det til å bli annerledes. Da skal Liverpool tilbake til Asia, der de blant annet skal møte Manchester United i Bangkok i juli.

Glad i en fest

Også fra tidligere vet vi at Klopp er glad i en god fest. Liverpool hadde avlyst sine julefester i 2013 og 2014, men i 2015, da Klopp bare hadde vært noen måneder i managerjobben, ble det fest. Selv om laget akkurat hadde blitt knust borte mot Watford.

Samtlige spillere var da overbevist om at årets julefest samme kveld ville bli avlyst – for tredje år på rad – fordi det var upassende og et dårlig signal å feste på en slik kveld.

Men plutselig fikk spillere, trenere og hjelpeapparatet en tekstmelding der det sto: «Uansett hva vi gjør sammen, gjør vi det så godt som vi kan. I kveld betyr det å feste». Avsender var Jürgen.