Det blir ny finale mot Chelsea

Liverpool trakk lengste strå i ligacupfinalen i februar. I mai er Chelsea igjen finalemotstander - denne gang i FA-cupen.

Søndag ble det klart at Chelsea blir Liverpools motstander i FA-cupfinalen på Wembley 14. mai. Ifølge Independent er det bare andre gang i historien at lagene som var i ligacupfinalen også skal møtes i FA-cupfinalen i en og samme sesong.

Etter at Liverpool slo ut Manchester City lørdag var det duket for semifinale mellom Chelsea og Crystal Palace søndag, og etter en sjansefattig første omgang slo favorittene til etter hvilen. Ruben Loftus-Cheek og Mason Mount scoret målene i 2-0-seieren over Patrick Vieiras menn. Det burde ha blitt flere mål mot slutten av kampen, og seieren var fortjent.

Chelsea er med det klare for sin tredke strake FA-cupfinale og fortsetter å imponere i cupturneringer under ledelse av Thomas Tuchel. I fjor tapte de finalen 1-0 mot Brendan Rodgers sitt Leicester. Året før ble det tap mot Arsenal. De tapte jo som kjent også ligacupfinalen mot Liverpool tidligere i år, og vil nok være klare for revansje. 

Men ser vi på FA-cuphistorikken er det Liverpool som har noe å hevne. Jordan Henderson og co måtte se seg slått av Chelsea på Wembley for nøyaktig ti år siden. Også da var Liverpool i finalen i begge de nasjonale cupene, og også da ble ligacupen vunnet etter straffesparkkonkurranse. 

Chelsea har vunnet FA-cupen åtte ganger, én mer enn Liverpool. Begge har tapt syv finaler. Chelsea vant cupen sist i 2018, og er klare for sin femte finale på seks år. Liverpool vant sist i 2006.