Liverpool fikk kun bruke merket i én Premier League-kamp. Chelsea får bruke det ut sesongen

Liverpool ble verdensmestere for klubblag i 2019.

I desember 2019 ble Liverpool vinnere av VM for klubblag, etter å ha slått Flamengo 1-0 i finalen i Doha.

Vinneren av VM for klubblag får et FIFA gullmerke de kan plassere på brystet, for å vise at de er regjerende verdensmestere.

«Vinnerlaget kan bruke verdensmestermerket fra FIFA fra dagen de blir mestere og frem til neste finale i neste utgave av turneringen» står det i reglene, og det gjorde det også i 2019

Men på grunn av Premier Leagues regler, fikk de røde kun tillatelse til å bruke merket i én ligakamp etter å ha vunnet. De kunne bruke merket i FA-cupen og Champions League, men måtte søke tillatelse i Premier League.

Det ble brukt i hjemmekampen mot Wolverhampton 29. desember – 10 dager etter seieren i Qatar.

Chelsea får bruke det ut sesongen

Chelsea vant VM for klubblag i midten av februar, da de slo Palmeiras i finalen i Abu Dhabi. De brukte merket i første kamp mot Crystal Palace etter at de kom tilbake.

Også da ble det først sagt at det var et engangstilfelle, men de har også hatt merket på draktene i samtlige ligakamper etterpå.

MOT NEWCASTLE: Antonio Rudiger i kampen mot Newcastle i helgen. Chelsea får bruke merket i alle Premier League-kamper ut sesongen.

Daily Mail har rapportert at London-klubben har fått dispensasjon til å bruke det resten av sesongen, etter å ha kommet med en forespørsel.

Grunnen til at Liverpool ikke fikk lov i 2019 er Premier League-regelen om at det er ulovlig å gjøre endringer på hvordan drakten ser ut når sesongen starter, og den regelen står fortsatt – men en har tydeligvis løsnet litt opp på det akkurat rundt VM-merket.