«Det handler om penger, respekt og anerkjennelse»

Mohamed Salah mener han ikke har en kontrakt som gjenspeiler hans status som en av de beste fotballspillerne i verden.

Kontraktsforhandlingene mellom Mohamed Salahs agent Ramy Abbas Issa og Liverpool FC har stått i stampe siden desember, og situasjonen mellom klubben og spillerens representant virker helt fastlåst. Noe som kom tydelig frem i etterkant av Jürgen Klopps pressekonferanse fredag, da agenten reagerte på uttalelser fra Liverpool-mangeren med å legge ut noen barnslige emojis på Twitter.

Journalist i The Athletic, James Pearce, slår fast at Mohamed Salah ikke er fristet av noen av Liverpools rivaler. For egypteren handler kontraktsforhandlingene om penger, respekt og anerkjennelse. 

– Egypteren har gjentatt flere ganger at han ønsker å bli værende på Anfield ut over 2023, og det er fortsatt tilfelle, skriver Pearce i sin siste artikkel om den fastlåste situasjonen mellom klubb og spiller.

Han mener at Salah innser at Liverpool har gitt ham den perfekte strukturen og det perfekte miljøet for å blomstre.

– Salah har slått rot i Cheshire med sin kone Magi og døtrene Makka og Kayan, slår Pearce fast.

Kontraktsagaen har dratt i langdrag, og har vært et forstyrrende element gjennom hele sesongen. 

– Det er en betydelig forskjell på det Liverpool er villige til å betale ham, og det Salah mener han er verdt, skriver Pearce. 

Begge parter har så langt holdt pengesummene det snakkes om tett til brystet, men 29-åringen har flere ganger gjentatt at han ikke forlanger «sprø summer», hva enn det måtte bety i fotballens verden i dag.

Salah tjener rundt 200 000 pund i uka i Liverpool i dag. Til sammenligning skal Jack Grealish være på 300 000 pund i uka i Manchester City. 

– Det er opp til Mo nå. Klubben har gjort det den kan gjøre. Det er greit for meg. Ingenting mer har skjedd. Kontrakten er verken signert eller avslått. Vi må bare vente, sa Klopp til pressen fredag.

Upopulær agent

En time senere kom den barnslige responsen til den etterhvert, blant Liverpool-fansen, svært upopulære agenten til Salah.

Dette var ikke første gangen han var ute på sosiale medier og skapte unødig støy rundt Salahs Liverpool-kontrakt denne sesongen.

– De fleste agentene som Liverpool jobber med foretrekker å holde en lav profil, og holde ting internt, slår Perce fast.

– Jeg håper de ser på, var den svært så offentlige meldingen fra Abbas Issa da Norwich imponerte i ligaåpningen i august. 

Fenway Sports Group ønsker fortsatt å beholde Salah, men ikke for enhver pris. 

– De er beredt til å gjøre Salah til klubbens best betalte spiller gjennom tidene, men de kommer ikke til å ødelegge den lønnsstrukturen som har tjent Liverpool så godt. Salah er allerede blant de som tjener best, sammen med Virgil van Dijk og Thiago, skriver Pearce.

Han mener temaet er i ferd med å polarisere klubbens supportere. Det er de som sier «betal ham det han vil ha» mot de som sier at «ingen er større enn klubben».

Salah er utvilsomt viktig for Liverpool. Han har omskrevet Liverpool-historien siden overgangen verdt 43,9 millioner pund fra Roma i 2017. Han har scoret 153 mål på 238 kamper, og har klatret til niendeplass på listen over klubbens fremste målscorere gjennom tidene. 

– Umulig å erstatte

Mot Brighton gjorde han sitt 20. ligamål for sesongen. Han har passert det antallet i fire av fem sesonger. Alan Shearer, Sergio Aguero, Thierry Henry, Ruud van Nistelrooy og Harry Kane er de øvrige som har klart dette i fire sesonger. 

– Salah viser ingen tegn på å være på hell som fotballspiller selv om han fyller 30 år i juni. Det vil være nærmest umulig å erstatte ham, mener Pearce.

– Klopp insisterte fredag på at klubben ikke hadde hastverk med kontraktsforhandlingene, men klokken tikker. Dersom situasjonen er like fastlåst når vi skriver slutten av mai vil alarmbjellene begynne å ringe, og Liverpool vil ha en stor avgjørelse å ta, slår han fast.

– Da må Liverpool enten vurdere bud på Salah i sommer, eller akseptere at risikerer å miste sin store stjerne på gratisovergang sommeren 2023.

Pearce tror ikke det er mange andre klubber han kan skrive under for.

– Dersom Kylian Mbappe signerer for Real Madrid kan Paris Saint-Germain gå for Salah som erstatter. De vil ha råd til betale lønnen hans, men vil han passe inni Ligue 1?

– Liverpool vil aldri selge Salah til en Premier League-rival, men det utenkelige kan selvsagt skje at han selv går til en av dem på gratisovergang i 2023. Det vil i så fall legge omdømmet hans på Anfield i ruiner. Vil han virkelig sette den populariteten han har opparbeidet seg i Liverpool på spill?

– Det som er sikkert er at Liverpool ikke trenger distraksjoner som dette i innspurten, slår Pearce fast.