Dette skriver avisene:«Mohamed Salah sendte en klarere beskjed til FSG enn sniken av en agent noen gang klarer å gjøre»

Kontraktsituasjonen til Mohamed Salah stjeler overskriftene også dagen etter at egypteren gjorde klubbens Premier League-mål nummer 2000.

Paul Gorst i Liverpool Echo tror at Mohamed Salah vil prestere som vanlig ute på banen selv om det siden desember har vært full stopp i samtalene med klubben om en ny kontrakt.

Før kampen i Brighton var det støyen rundt Salahs kontraktsituasjon som dominerte overskriftene, men i andre omgang ble dette druknet av feirende Liverpool-fans.

Salah noterte seg for sitt 20. mål i en stadig mer produktiv Premier League-sesong, og det var øyeblikket da Brighton ble sjanseløse til å ta poeng. Dermed er Liverpool bare tre poeng bak Manchester City i toppen av tabellen. 

«Dette var også øyeblikket da mannen som fansen ynder å kalle den egyptiske kongen luftet ut stanken skapt av hans egen leir kvelden før kampen på Amex», skriver Gorst. 

«Mye av opptakten til denne kampen hadde ikke vært til særlig hjelp sett fra Jürgen Klopps ståsted. Alt hadde dreid seg om Salahs fremtid, fordi partene i kontraktsforhandlingene står steilt mot hverandre», slår Gorst fast.

– Dette er opp til Mo nå, sa Klopp på fredag.

– Klubben har gjort det den kan gjøre. Slik er det bare, la Liverpool-manageren til. 

Etter at Klopp slo fast at ballen nå var på Salahs banehalvdel, reagerte spillerens agent, Ramy Abbas Issa, på typisk vis med noen barnslige emojis.

«Man trengte ikke være Sherlock Holmes for å skjønne at Salahs agent var mannen bak en bestemt journalist sine skriverier fredag kveld. Agenten var tydeligvis travelt opptatt med å skape en versjon av historien som passet sin klient.»

«Salah selv foretrekker å vise seg frem ute på banen, og gjorde det isteden også denne gangen. Nå har han passert 20 Premier League-mål for fjerde gang, etter et godt tatt straffespark.»

Dette var Liverpools Premier League-mål nummer 2000, og sammen med Manchester United er de dermed de eneste klubbene som har passert denne grensen. 

«Salahs utstrakte hender foran fansen som elsker ham i borteseksjonen tyder ikke på en spiller som er misfornøyd med situasjonen han befinner seg i akkurat nå, uansett hva sniken av en agent finner på i kulissene», skriver Gorst.

«Liverpool-angriperens prestasjon og scoring understreket imidlertid bare hvorfor man må finne en løsning på denne kalde krigen», konkluderer Echo-journalisten.

«Uansett når han forlater klubben, om det blir sommeren 2023 eller senere, så vil han forlate klubben som en av de aller beste som noen gang har spilt i helrød drakt med en Liverbird på. Så mens agenten hans fortsetter å dumme seg ut online hadde det vært fint om noen høyt oppe i FSG-systemet hadde tatt kontroll over denne bekymringsfulle situasjonen.»

«Dersom Salah virkelig ønsker å bli værende, slik han har gjentatt til det kjedsommelige, må klubben gjøre sitt ytterste for å sørge for at han blir det.»

«Det så ikke ut som Klopp led noen nød i Brighton»

Jim White i Telegraph fokuserer på at Luis Diaz var stjernen i en oppskriftsmessig Liverpool-seier.

Han mener at Brighton var et perfekt vertskap for de røde, og testet dem bare med ett skudd på mål gjennom hele kampen. 

«Dette var det femte tapet på rad for Graham Potters mannskap, og i løpet av disse kampene har de scoret bare ett mål. Selv om de er trygge i forhold til nedrykk, så gir de topp fire-managere muligheten til å komme med patroniserende kommentarer samtidig som de får tre poeng inn på kontoen. Noe som Jürgen Klopp demonstrerte til fulle.»

– Jeg liker Graham veldig godt. Jeg håper folk her vet hva de har. Skikkelige fotballfolk ser hva han har gjort. Jeg liker å se lagene hans spille, men jeg liker ikke å møte dem, sa Liverpool-manageren etter kampen.

«Det så imidlertid ikke ut som Klopp led noen nød. Sett bort fra de første ti minuttene så kontrollerte Liverpool denne kampen. Og mens Brighton slet med å finne veien til nettmaskene, var ikke det noe problem for Klopps spillere.»

«Forskjellen på lagene var at Liverpools mål kan komme fra alle steder. Etter 19 minutter var det Joel Matip som var servitør, uten at Brighton-spillerne været faren. Han slo en lang ball presist inn i feltet, og Luis Diaz kastet seg modig frem og headet ballen presist mot mål selv om Brighton-keeper Robert Sanchez kom susende mot ham. Ballen havnet i nettmaskene, mens Sanchez meide ned Diaz. Dommer Mike Dean kunne ikke se noe galt i taklingen, og VAR følte ikke at dommeren hadde gjort en opplagt feil.»

«Det som er hevet over tvil er imidlertid hvilken god spiller Diaz viser seg å være. Rask, teknisk god, dynamisk, en skikkelig allround-spiller, og han kom seg fort på beina igjen etter smellen. Det tok ikke lang tid før han jaget Lamptey rundt og vant igjen ballen, og viste eksakt hva han står for.»

«Stirrekonkurransen i Premier League bare fortsetter»

Sam Dalling i The Guardian konstaterer at Liverpool fortsatt er med i titteljakten etter seieren over Brighton.

«Tre nye poeng, og dermed er avstanden nok engang nede i tre poeng. Og dermed fortsetter stirrekonkurransen i Premier League. Det er strengt forbudt å blunke», skriver Dalling.

Også Guardian-journalisten fokuserer på støyen som Mohamed Salahs agent, Ramy Abbas Issa, skapte som respons på Jürgen Klopps kommentar om at en kontraktsforlengelse nå var opp til Salah-leiren. 

«Egypteren tok imidlertid ikke blikket bort fra ballen», skriver Dalling, som i likhet med White også trekker frem Luis Diaz.

«Luis Diaz viste nok en gang, at om det verste skjer, så kan livet gå videre.»

«Å si at Diaz har spurtet ut av startblokkene er som å beskrive Usain Bolt som en jogger. I sin første ligastart på bortebane flikket, sparket, vred og spant han rundt ute på banen. Hver gang han gikk i bakken kom han seg opp igjen og sto på videre, inkludert i situasjonen der han headet Liverpool i føringen før han ble meid ned av Robert Sanchez.»