Fire står igjen og kan bli eiere av ChelseaLiverpools tidligere styreleder er fortsatt med i kampen

Sir Martin Broughton er en av de fire mulige nye eierne av Chelsea.

Det pågår en prosess med å selge Chelsea Football Club, etter at det ble innført sanksjoner mot Roman Abramovich.

Det ser ikke ut til å bli slik at Chelsea må reise med buss til bortekamper, og i forrige uke kom meldingen om at klubben fikk lov til å selge billetter igjen, så det har ikke blitt fulgt opp fullt like strengt som først meldt for snart tre uker siden.

Men at klubben skal selges og at den russiske oligarken Abramovich ikke kommer til å være eier så mye lenger virker helt klart. Det har de siste ukene pågått en prosess med bud på klubben, ifølge The Times er det fire budgivere det nå står mellom.

Målet er at Chelsea skal være solgt før april er omme, og de involverte skal ha mottatt et brev fra The Raine Group, som er de som står ansvarlig for salgsprosessen, om hva planen nå er videre. Times skriver at budet fra den foretrukne budgiveren skal presenteres til regjeringen i uken som starter 18. april. 

To uker på seg

De fire partene har nå to uker på seg til å komme med sitt endelige bud, som har frist 11. april. Alle de fire som er igjen har en mulighet til å øke sitt opprinnelige bud.

Etter det skal Raine Group, sammen med Bruce Buck, Marina Granovskaia og Eugene Tenebaum fra Chelseas ledergruppe velge det beste budet, før det presenteres til myndighetene og tas stilling til om salget kan bli gjort. Premier League må også godkjenne de nye eierne.

Liverpools tidligere styreleder, Sir Martin Broughton, er én av de fire gjenværende budgiverne, og det har blitt rapportert at hans bud har støtte i regjeringen. Broughton var Liverpools styreleder i 2010 og hadde en helt sentral rolle da LFC gikk fra Tom Hicks og George Gillett Jr. til John W. Henry og co i Fenway Sports Group. Broughton var alltid åpen om at han var sesongkortholder på Stamford Bridge.

Todd Boehly, som eier LA Dodgers, er en annen budgiver. Bolton Celtics sin medeier Stephen Pagliuca er an annen, og den siste er Ricketts-familien, som eier Chicago Cubs.

Kilder sier til The Times at de forventer at klubben selges for en sum mellom 2,5 og 2,75 milliarder pund.