Robertson friskmeldt, og klar til innsats for Skottland

Vil være tilbake for Skottland i privatlandskampen mot Østerrike.

Andy Robertson sto over Liverpools kvartfinale i FA-cupen mot Nottingham Forest forrige helg og Skottlands privatlandskamp mot Polen på torsdag, fordi han har vært Covid-syk.

Nå er imidlertid venstrebacken friskmeldt igjen, og klar til innsats for Skottland mot Østerrike tirsdag.

– Jeg føler meg klar. Jeg føler meg mye bedre enn jeg var i forrige uke, og er bare glad for å være tilbake og involvert med landslaget igjen, sa Robertson under en pressekonferanse i dag.

– Jeg sluttet meg til landslagstroppen på fredag, og trente i helgen, så jeg har hatt flere økter. Jeg gleder meg til å spille kamp i morgen. Manageren får bestemme hvor lenge jeg skal spille. Vi får se hva som skjer.

Liker ikke å sitte hjemme

Robertson har allerede spilt 41 kamper for klubb- og landslag denne sesongen. Han kjemper fortsatt om tre trofeer til med Liverpool, i tillegg til at de røde allerede har vunnet ligacupen. En skulle kanskje ikke tro at en privatlandskamp står høyest på agendaen for Liverpool-backen akkurat nå.

– Jeg elsker å spille kamper. Jeg liker ikke å sitte hjemme, om jeg ikke trenger å gjøre det. Jeg er frisk og skadefri, og ser frem til kampen. Jeg elsker å spille kamper for Skottland, og jeg er lagets kaptein, så jeg ser frem til at jeg forhåpentligvis får en ny landskamp i morgen. Så reiser jeg forhåpentligvis frisk og rask tilbake til Liverpool, og vil være klar til innsats igjen foran innspurten på sesongen.

– Så snart jeg følte meg frisk nok til det var jeg klar til å slutte meg til landslaget. Heldigvis er jeg frisk igjen, og heldigvis rakk jeg denne kampen. Jeg ønsket å spille på torsdag også, men den kampen kom litt for tidlig for meg. Heldigvis har vi en kamp til. Nå ser jeg bare frem til kampen i morgen.

Robertson avslører at han har diskutert sin deltakelse på landslaget etter sykdommen med manager Jürgen Klopp i Liverpool.

– Selvsagt har vi pratet om dette. Manageren i Liverpool støtter landslagsspillerne. Han vet hvor viktig landslaget er for oss alle. Han ønsker selvsagt at vi bruker sunn fornuft, men han vet at landskampene er viktige for oss, akkurat som hver Liverpool-kamp er viktig for oss. Han ønsker vi skal være tilgjengelige for Liverpool, så jeg tror han vil være glad for at jeg bare får en landskamp, og ikke to. Jeg kommer tilbake til Liverpool uthvilt, og klar for innspurten. Det er det viktigste for ham og klubben.