Liverpools tidligere styreformann kan bli ny Chelsea-eier

74-åringen styrte Liverpool gjennom noen veldig turbulente måneder.

Sir Martin Broughton kan bli ny eier av Chelsea, rapporterer Press Association.

74-åringen, som tidligere er styreformann i British Airways, er fast inventar på Stamford Bridge, og har vært åpen på at han har vært Chelsea-supporter hele livet.

Det var han også da han var Liverpools styreformann i en kortere periode i 2010, med sesongkort på Matthew Harding Stand.

Broughton ble hentet inn som uavhengig styreformann i Liverpool i april 2010, da det var full krise i klubben, og en måtte få fortgang i salgsprosessen fra George Gillett og Tom Hicks.

Han var helt sentral da klubben ble solgt til Fenway Sports Group (FSG), som den gang het New England Sports Ventures (NESV), og var gjennom en rettssak for å få salget gjennom. Broughton ga seg kort tid etter at klubben hadde skiftet hender.

Lignende prosess

Prosessen Chelsea FC nå skal gjennom er ikke helt ulik den i Liverpool 2010, da det ikke var Hicks og Gillett som hadde kontroll kunne ta valgene underveis i salgsprosessen. Det får heller ikke Roman Abramovich ha, etter at myndighetene har sanksjonert ham og fryst midlene hans i Storbritannia.

Broughton har holdt med Chelsea hele livet, og er født i området. Han skal være i ferd med å sette sammen et bud, ifølge PA.

Han er nå leder i Sports Investment Partners, sammen med Michael Broughton og Matthew Wheeler, som er en tidligere profesjonell cricketspiller.

Også Sky Sports omtalt Broughtons interesse.