Nå skal budrunden for Chelsea være overBudet fra Liverpools tidligere styreleder skal ha støtte i regjeringen

Fristen var fredag kveld.

Fredag kl. 22.00 norsk tid var satt som siste frist for å komme med bud på Chelsea Football Club. Det er sanksjoner mot deres russiske eier Roman Abramovich, og det er bestemt at klubben skal selges.

Det har blitt hevdet at flere hundre har vist interesse for å kjøpe London-klubben – så det blir interessant å se hvor mange som faktisk var seriøse nå som fristen er ute.

Planen er at salgsprosessen skal gå raskt, og derfor er budgiverne oppfordret til å gå så langt de ønsker å strekke seg, siden de ikke vil få flere muligheter til å komme med bud. Det er planen at salget skal bli gjennomført i starten av neste uke, ifølge Daily Mail

Står mellom flere

Det er Raine Group som assisterer Chelsea-salget, og de skal nå gå i gang med å studere bud fra fire ulike parter.

Alle budgiverne måtte komme med detaljert bakgrunnsinformasjon om samtlige investorer, og deres planer for klubben fremover.

Den tidligere Chelsea-forsvareren Tal Ben Haim, som mange kanskje vil huske fra Fernando Torres sin scoring i sin første hjemmekamp for Liverpool, skal representere en milliardær fra østen. C&P Sports Limited, en gruppe fra Sør-Korea, skal også by ifølge The Independent.

Hansjorg Wyss, Todd Boehly og Jonathan Goldstein er en gruppe vi har hørt mye om de siste ukene, og skal være blant favorittene til å få tilslaget.

SELGER: Roman Abramovich må selge Chelsea.

SELGER: Roman Abramovich må selge Chelsea.

En annen kandidat er Liverpools tidligere styreleder Sir Martin Broughton, som sammen med Lord Sebastian Coe og en investeringsgruppe ønsker å kjøpe klubben. Broughton er sesongkortholder og kjent som en stor Chelsea-supporter. Han var Liverpools styreformann i 2010.

Rickettsfamilien, som eier Chicago Cubs, har bekreftet at de ønsker å være med i kampen om Chelsea. De skal samarbeide med Ken Griffin, som styrer et hedgefond.

Aethel Partners er en annen gruppe som skal ha lagt inn et bud på 2 milliarder pund tidligere denne uken. Saudi Media Group skal ha vært de første som la inn bud – og Nick Candy er en tredje som hele tiden har blitt nevnt.

Det skal bli interessant å se hvem som ender opp som ny Chelsea-eier i neste uke.

Broughtons bud har støtte i regjeringen

The Times rapporterer at budet fra Broughton og Lord Coe har stor støtte innad i regjeringen.

Myndighetene har en sentral rolle i salgsprosessen, og de som står avtalen nær skal se Liverpools tidligere styreleders bud som et veldig godt alternativ, på grunn av deres ekspertise.

Når Raine Group, som jobber for Abramovich, har gjennomgått alle budene, skal den foretrukne budgiveren presenteres for myndighetene. Kilden sier at Broughton sitt bud allerede har en fordel, med at de har en lang tilknytning til Chelsea, og erfaring med overtakelser i Premier League etter salget av Liverpool i 2010.

74-åringen var helt sentral da klubben ble solgt til Fenway Sports Group (FSG), som den gang het New England Sports Ventures (NESV), og var gjennom en rettssak for å få salget gjennom. Broughton ga seg kort tid etter at klubben hadde skiftet hender.

NY CHELSEA-EIER? Sir Martin Broughton kan bli ny eier av favorittklubben.

NY CHELSEA-EIER? Sir Martin Broughton kan bli ny eier av favorittklubben.