Midtbanetrioens prestasjon i semifinalen gjorde Klopp målløs

Thiago, Fabinho og Naby Keita var på et nærmest utenomjordisk nivå på Wembley lørdag.

«Da Guardiola tok over Bayern München i 2013 var hans største ønske at klubben skulle hente Thiago Alcantara. "Det er Thiago eller ingenting", sa han til sin nye arbeidsgiver. Han vil derfor ikke ha vært overrasket da han så Thiago utveksle pasninger med Trent Alexander-Arnold utenfor Citys sekstenmeter før spanjolen hadde overblikket til å chippe ballen til en luskende Mané», skriver Paul Joyce i The Times om Thiago Alcantara etter at Liverpool slo ut Manchester City av semifinalen i FA-cupen. 

31-åringen spilte sin beste kamp for Liverpool, på den største scene, snaut to måneder etter at han knust måtte kapitulere i oppvarmingen til ligacupfinalen mot Chelsea. 

Dette var spilleren Liverpool gikk på akkord med egen overgansstrategi for, for å løfte laget til høyder man aldri har sett før. Mot Manchester City dominerte Thiago fra første til siste sekund, og han var del av en midtbanetrio som gjorde det samme. 

Klopp målløs

For bare andre gang startet Thiago, Fabinho og Keita sammen på midtbanen. Forrige gang var i bortekampen mot Benfica i Champions League. Også da leverte Liverpool en første omgang det luktet svidd av. 

Lørdag var enda et nivå opp, og da Jürgen Klopp skulle oppsummere kampen var han målløs. 

«Thiago, strålende forestilling. Men hele midtbanen... det var fotball. Naby, wow... Fabinho, sammenlikn de to kampene mot City, og du kan se hvor viktig det er at du kan hvile spillere i rett øyeblikk, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen. 

Dette var en trio med friske bein, friske hoder og evner både med ball og i det høye presset få i verden kan matche. Det ble et nummer for store selv for mektige Manchester City. 

– Guttene har alltid lyst, men de er ikke alltid på sitt beste, og det kan ofte være fysiske årsaker til det. Fabinho spilte ikke i midtuken og kunne spille i dag, og vi så hvilken rytme midtbanen hadde i dag. Topp individuelle prestasjoner, sa Klopp. 

Presset fra start

Naby Keita satte standarden tidlig, og sammen med Mohamed Salah og Trent Alexander-Arnold plagde han Manchester Citys høyreside. Guineaneren viste frem den kontringspressende delen av seg selv som må ha vært mye av grunnen til at Jürgen Klopp hadde så lyst på midtbanespilleren. Skader har ødelagt mye av oppholdet, og lørdagens kamp var kanskje nummer 8 sitt aller største gjennombrudd i rødt.

Stikkordene for «Naby Lad» var gjenvinninger på motstanders halvdel, tøff i duellspillet og god i kombinasjonene fremover på banen. Tekniske, taktiske og fysiske egenskaper i én og samme spiller. 

Naby Keita var en plage for City-spillerne i lørdagens semifinale.

Naby Keita var en plage for City-spillerne i lørdagens semifinale.

I tillegg til å være involvert i flest dueller av samtlige Liverpool-spillere både i lufta og på gresset, var Keita frempå og skapte en målsjanse, og han ga ikke bort ballen på noen av sine driblingsforsøk. 

Dessuten gjennomførte Keita tre taklinger, og han skaffet to frispark for laget sitt i løpet av de 73 minuttene han var på banen. 

Keita er nok inne i sin beste form så langt i Liverpool-karrieren. Han hadde 90 minutter i beina fra midtuken og viste at rytmen er på plass i lørdagens kamp, og timingen på formen kunne ikke vært bedre for spilleren som er på utgående kontrakt neste sommer.

Mesterlige Thiago

For fjerde gang på fem sesonger er Thiago klar for en cupfinale, og sammen med Sadio Mané har han stjålet de fleste overskriftene etter semifinalen. Spanjolen er virkelig en «big game player». 

Også for han kan dette ha vært et aldri så lite gjennombrudd i Liverpool-drakten, selv om han hele sesongen har vært stabilt god på midtbanen. 

Mot Manchester City lørdag ble han ikke driblet forbi en eneste gang. Han vant elleve av de tolv duellene han var involvert i, gjorde fire taklinger, hadde full uttelling på driblingsforsøkene og vant fire frispark, ifølge Squawka Football

Det som kanskje var mest imponerende var en treffprosent på 92 på pasningene. For når du ser høydepunktene til spanjolen ser du at det langt fra er de enkleste pasningene han prøver på. Et av kunstverkene kom på den målgivende pasningen til Mané på 3-0. 

Bare se og nyt: 

Få kan matche trioen Liverpool mønstret på Wembley lørdag.Og de som satt på benken er jo ikke så verst, de heller.