Dette skriver avisene:«Inspirert av en leder på banen som er en av de viktigste signeringene i moderne tid»

Sadio Mané, Thiago, Luis Diaz og Alisson er blant dem som trekkes frem i de engelske avisene etter semifinalen.

«Det har vært så mye skriverier rundt kontraktsforhandlingene til Mohamed Salah, som har en avtale som utgår sommeren 2023, at det ofte blir glemt at Sadio Manés Anfield-opphold også kan ta slutt da», skriver Paul Joyce i The Times

«Klopp satte standarden for den strålende rekrutteringen som har lagt grunnlaget for Liverpools oppstandelse da han hentet senegaleseren som sitt første store kjøp i 2016. Mané er fremdeles sentral i alt Liverpool går for, og det er viktig å finne ut hvor hans fremtid ligger».  

«Manchester City oppfattet hans trussel for sent da Fernandinho pløyde inn en hensynsløs takling i starten av andre omgang, en takling som ble belønnet med kort». 

Joyce skriver at det var laget som stilte med sine beste spillere som trakk det lengste strået, og sikter spesielt til keepervalget. 

«Der første omgang var bantamvekt mot tungvekt, ble andre omgang mer som boksekampen vi så på Etihad seks dager tidligere da det endte 2-2. Alisson Becker reddet to forsøk fra Gabriel Jesus - den andre redningen i 70. minutt viste hvorfor du velger dine beste spillere på den største scene. Like etter chippet Salah ballen i nettveggen etter en feil fra Oleksandr Zinchenko. Bernardo Silva satte inn Riyadh Mahrez sitt skudd-innlegg i første minutt av overtiden, men det var for lite og for sent fra Manchester City. 

Et skikkelig Klopp-mål

«Jürgen Klopp satte i gang en Anfield-revolusjon da han kom til Liverpool. Med to kontrastfylte scoringer fra Sadio Mané på lørdag, var det resultatet av strålende utvikling som holdt kvadrupel-drømmen gående», skriver Chris Bascombe i The Telegraph

«Dette var blandingen av Klopps tidlige Liverpool-lag og den mer voksne utgaven som vant Champions League i 2019 og Premier League i 2020. Bildet av at Mané jagde en nervøs Zack Steffen definerte semifinalen».  

«Klopp var rask med å påpeke at dette var en scoring vi har sett komme i seks år. Spillerne hans - spesielt Mané - er programmert til å gjøre slike ting. Liverpool har lenge vært det ultimate høytpressende laget i verden. Dette var det ultimate «høyt press-målet» utført av den ultimate høytpressende spissen». 

«Manés andre mål ble skapt da Thiago, som styrte spillet i hele første omgang, fullførte en flott sekvens med pasninger. Det var en av grunnene til at manageren kalte de første 45 minuttene for en av de mest komplette omgangene han har sett. Målet var ikke skapt av pressing eller kontringspress, men med de tekniske egenskapene som City har gjort til sitt varemerke. På det tidspunktet var det Liverpool som knuste City med en smak av deres egen medisin, og de ble inspirert av en leder på banen som  er en av de viktigste signeringene i moderne tid.  

Diaz-show

Barney Ronay i The Guardian lot seg imponere av Manés angrepsmakker Luis Diaz. 

«City vil ha hatet det Diaz gjorde mot dem - både det lekne spillet og de spisse albuene. Diaz var ikke banens beste i 3-2-seieren (det var trolig Mané eller Thiago). Han verken scoret eller direkte skapte et mål. Men i 45 minutter gjorde han noe mot City som ingen har gjort på lenge, kanskje ikke siden 3-0-tapet i Champions League da Mohamed Salah var i full galopp». 

«Diaz gjorde narr av dem. Han danset med dem. Han gjorde lekne, ydmykende vendinger og flikker. Han så ut som han koste seg, noe som i seg selv er tungt for Citys selvbilde. Dette er et lag som legger stolthet i å ta luften ut av motstandere, og du skal i hvert fall ikke ha det gøy mot dem. Men det var det Diaz gjorde, og det føltes viktig da Liverpool fortsatte ferden mot en spesiell sesongslutt». 

«Det var nok av andre øyeblikk å notere seg. Thiagos halvveis umulige chip-pasning med utsiden av foten ut til Mané før det tredje målet - en pasning som får tiden til å stå stille, som får ballen til å se ut som en heliumballong, som sukkerspinn». 

«Så var det synet av stakkars Zack Steffen som tabbet seg på det andre målet. I mellomtiden var det glimt av kvaliteter som kan føre til at Liverpool virkelig er i nærheten av noe stort. 

Avgjørende målvakter

«Liverpools førsteklasses seier over et reservepreget Manchester City knuste håpet om sistnevntes drøm om "the treble", mens Liverpool kan drømme om en enestående kvadrupel», skriver Miguel Delaney i Independent

«Du kan si at det i stor grad handlet om lagenes keepere, siden det var Zack Steffens feil som kostet City og Alissons redninger som holdt Liverpool foran, men det handlet også om så mye mer. Klopp har allerede oppnådd så mye, og nå har han tatt laget til sin første FA-cupfinale på ti år». 

«Hans Liverpool-lag har også blitt det tiende laget til å nå finalene i begge de hjemlige cupene i løpet av en sesong, og de kan bli første engelske lag til å komme til finalen i alle de store turneringene i en og samme sesong». 

«De gjorde noe liknende på nest høyeste nivå i Europa under Gerard Houllier i 2001, men dette er et nivå opp. Dette laget er et nivå foran - i hvert fall i alle turneringer sett bort fra ligaen. Villarreal står for tur i Champions League og City er fremdeles foran i Premier League».