Mener semifinalen viste hvor usannsynlig det er med en kvadrupel

Drømmen om fire trofeer lever for Liverpool - men Jürgen Klopp vil fremdeles ikke høre snakk om det.

Liverpool er nå én kamp unna å hente sitt andre trofé denne sesongen. Det kan de klare mot enten Chelsea og Crystal Palace i FA-cupfinalen 14. mai. Blir det triumf der vil Jürgen Klopps lag være halvveis på vei til å bli første engelske lag til å hente hjem en kvadrupel - men de to vanskeligste trofeene gjenstår.

Og selv om laget hans tok et steg nærmere FA-cuptrofeet lørdag ettermiddag, mener Klopp at kampen mot Manchester City viste hvor usannsynlig det er å vinne alle fire turneringer. 

– Du kan si hva du vil, men det blir ikke mer sannsynlig av den grunn. Dere får ikke svarene dere ønsker dere fra meg. En kamp som i dag viser enda mer hvor usannsynlig det er å gjøre noe slik, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen. 

Kampene kommer tett

For nå er laget hans garantert å spille ti kamper i løpet av den drøye måneden som gjenstår av sesongen. Det kan bli elleve om Liverpool tar seg til Champions League-finalen. 

– Vi gikk videre mot City, som er ekstremt vanskelig og intenst, og om tre dager skal vi møte Manchester United, som med sine tre poeng i dag og resultatene til Tottenham og Arsenal kjemper om Champions League. Så de vil være på tå, og historisk vet vi at det ikke er en vennskapskamp, sa Klopp. 

– Så blir det noen dager til vi møter Everton, og det blir ikke vennskapelig med tanke på situasjonen de er i. Så møter vi Villarreal, så Newcastle, og så videre. Det er utrolig intenst, og det er ikke sannsynlig at laget kommer til å vinne alle kampene, sa Klopp. 

Samtidig er han offensiv. 

– Jeg kunne ikke brydd meg mindre, for å være ærlig. Vi skal bare gå for det, prøve å vinne neste kamp og se hvor bra vi kan hente oss inn når vi har muligheten. Vi får se, sa han.

Bruker troppen

Klopp har heldigvis muligheten til å rotere mye gjennom det tøffe kampprogrammet. Hele troppen er skadefri og det er kvalitet og dekning i alle ledd. 

– Det er fint å kunne rotere. Vi trengte det. Det blir en vanskelig sesongavslutning, men det er fint. Vi er nødt til å gjøre endringer for å bruke kvaliteten vi har i hele troppen, sa Klopp. 

Han prøver hver kamp å finne det laget som har mest å gå på, både fysisk og i kvalitet. 

– Så trenger vi rytme i tillegg, og det er den vanskelige biten. Så lenge guttene er friske handler det om avgjørelser som blir tatt før kampen. Både vi og guttene må være på vårt beste, sa Klopp, som er klar for sin første FA-cupfinale.